Potrivit medicilor, în majoritatea cazurilor, micii pacienţi au nevoie de o intervenţie de urgenţă, iar timpul necesar pentru a-i transporta cu ambulanţa de la locul aterizării elicopterului până la spital este prea lung, astfel că, uneori, salvarea lor nu mai este posibilă.

„Nimeni nu poate să conteste ce înseamnă un heliport pentru un spital. (…) Heliportul este extrem de important. Va deservi întregul spital. Am început să discutăm despre heliport de mai mulţi ani. (…) Probabil că va începe la toamnă construcţia. Contractul este pentru doi ani”, a declarat șeful Secţiei de Terapie Intensivă Nou-Născuţi, Cătălin Cîrstoveanu, într-o conferinţă de presă.

, a precizat că este nevoie de consolidarea Corpului C al clădirii unităţii medicale unde va fi construit heliportul.

„Este nevoie 100% de consolidare pentru heliport. Se va face în acelaşi timp consolidarea. Lucrează experţi, ei vor da soluţia cea mai eficientă. Oricum spitalul trebuie consolidat. Spitalul are risc seismic grad trei. Heliportul va fi construit pe Corpul C al spitalului”, a precizat și managerul Spitalului „Marie Curie”, Daniel Buzatu, citat de Agerpres.

Spitalul, care oferă asistenţă medicală de specialitate pentru copii, asigurând servicii de urgenţă, curative şi profilactice, este o donaţie a statului polonez pentru copiii din România, după seismul devastator din 1977, fiind construit de firma poloneză Budimex și inaugurat în aprilie 1984.


Citește și… Topul femeilor cu cel mai semnificativ impact asupra istoriei lumii. Marie Curie pe primul loc, Fecioara Maria pe 12

Paturi electrice pentru copiii bolnavi. Fundația Ringier continuă proiectele pentru Secția de Oncologie a Spitalului Marie Curie

VIDEO/ România umană: 3.000 de femei și bărbați vor să fie voluntari la Spitalul de Copii ”Marie Curie”! „În cadrul proiectului de voluntariat se intră mai greu ca la o companie multinațională”


 

 
 

Urmărește-ne pe Google News