Gruparea Hezbollah controlată de Iran din Liban, care neagă Israelului dreptul de a exista, a revendicat responsabilitatea pentru atacuri. înregistrate la un an și o zi de la masacrul Hamas din sudul țării.

Gruparea a vorbit despre „salve de rachete Katiușa” pe care le-a tras spre Israel. Locuitorii din multe locuri din nordul Israelului sunt îndemnați să stea în adăposturi.

IDF a raportat că aproximativ 120 de rachete au fost lansate de pe teritoriul libanez în Israel, iar sirenele avertizare au sunat la Golan, Safed și în zonele Galileii Superioare. Alte aproximativ 20 de proectile au traversat nordul Israelului, spre Meiron și Netua, și au fost neutralizate de sistemul „Arrow”.

Un incendiu a izbucnit chiar lângă un loc de joacă pentru copii, din Sahed. Un bărbat din Golan a fost rănit ușor resturile unei rachete.

Pompierii se luptă să stingă incendiile. Foto: Profimedia

Hezbollah-ul a anunțat „7 șapte atacuri separate asupra țintelor israeliene”. Atacul vine după ce liderulHassan Nassralah amenințase, într-un discurs televizat, că „va pedepsi Israelul” pentru atacurile cu cu dispozitive exploziv plasate în pagere și walkie-talkie-uri.

Nasrallah a declarat că Israelul se va confrunta cu „un răspuns zdrobitor din partea axei rezistenței: „Marți și miercuri au fost zile sângeroase, dar vom putea depăși acest calvar și această lovitură nu ne va doborî”, a adăugat el.

Joi, armata israeliană a distrus aproximativ 100 de rampe de lansatoare de rachete ale Hezbollah, în mai multe valuri de atacuri.

Urmărește-ne pe Google News