Hezbollah a confirmat lansarea rachetei, care a declanşat sirenele de avertizare în mai multe localități de coastă, inclusiv în orașul Netanya. Potrivit acestei mișcări șiite sponsorizate de Iran, racheta a fost lansată împotriva sediului agenției israeliene de informații externe Mossad, situat lângă Tel Aviv.

Hezbollah acuză Mossad că este responsabil pentru asasinarea liderilor săi şi detonările pagerelor şi dispozitivelor walkie-talkie care au avut loc marțea și miercurea trecută în Liban.

De cealaltă parte, armata israeliană a anunţat că racheta a fost doborâtă datorită sistemului de apărare antiaeriană Arrow.

Hezbollah a lansat sute de rachete şi obuze asupra Israelului în ultimele zile, pe fondul intensificării tensiunilor în sudul Libanului, notează Reuters, potrivit Agerpres.

La rândul ei, armata israeliană a desfăşurat săptămâna aceasta cele mai ample bombardamente împotriva Hezbollah, vizând comandanți ai mișcării şi lovind sute de ţinte – 1.600 potrivit Israelului – în adâncul Libanului.

Ministerul libanez al Sănătății susține că raidurile aeriene israeliene s-au soldat cu 550 de morţi şi peste 1.800 de răniţi, un bilanț al victimelor pentru o zi cât jumătate al celui înregistrat în cursul a o lună de război în vara anului 2006.

Marţi, într-un raid israelian asupra Beirutului, capitala Libanului, a fost ucis un alt comandant al Hezbollah, Ibrahim Qubaisi, care conducea forţa de rachete şi obuze a mișcării. Hezbollah a confirmat această informație.

Urmărește-ne pe Google News