Atacul a fost ulterior revendicat de Hezbollah, care a spus că a lansat un „roi de drone” împotriva unei baze de antrenament a Brigăzii Golani din cadrul armatei israeliene. Hezbollah a prezentat atacul de lângă Binyamina drept o dovadă a capacității sale de a lovi Israelul în pofida operațiunilor aeriene și terestre desfășurate de inamic în sudul Libanului.

Majoritatea răniților au fost duși la Centrul Medical Hillel Yaffe din Hadera, iar alții au fost evacuați la Spitalul Sheba din Ramat Gan, Spitalul Ramban din Haifa și Centrul Medical Rabin din Petah Tikva.

Conform presei în limba ebraică, preluate de The Times of Israel, impactul s-a produs la ora locală 19:00, în interiorul unei săli de mese.


https://twitter.com/visegrad24/status/1845644940639883338?ref_src=twsrc%5Etfw 

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, contraamiralul Daniel Hagari, a recunoscut că drona nu a declanșat alarmele antiaeriene, iar circumstanțele acestei situații vor fi examinate pentru a nu se repeta.

„Vom ancheta acest incident și vom învăța din el”, a dat asigurări contraamiralul Hagari.

Potrivit The Times of Israel, o anchetă preliminară arată că Hezbollah a lansat două drone de tip Mirsad care au pătruns în spațiul aerian israelian dinspre mare. Ambele drone au fost detectate de radarele israeliene, iar una dintre ele a fost doborâtă în ​​largul coastei, la nord de Haifa.

Avioane și elicoptere israeliene au urmărit cea de-a doua dronă, dar aceasta a dispărut la un moment dat de pe radar și forțele israeliene i-au pierdut urma.


https://twitter.com/visegrad24/status/1845514217614696704?ref_src=twsrc%5Etfw 

În total, Hezbollah a lansat duminică 115 proiectile asupra teritoriului israelian, activând periodic sirenele în zona Haifa și în toată Galileea.

După atacul de la baza de lângă Binyamina, Hezbollah a amenințat Israelul cu mai multe operațiuni de acest tip în cazul continuării ofensivei din Liban.

Urmărește-ne pe Google News