De asemenea, gruparea și-a asumat întreaga responsabilitate pentru un atac cu dronă asupra casei de vacanță a premierului israelian Benjamin Netanyahu.

Mohammad Afif, șeful biroului de presă al grupării susținute de Iran, a declarat într-o conferință de presă în suburbiile sudice ale Beirutului: „Hezbollah își asumă întreaga și unica responsabilitate” pentru atacul asupra casei lui Netanyahu.

Atacul cu dronă asupra casei de vacanță

Israelul a raportat că o dronă a fost lansată sâmbătă spre casa de vacanță a lui Netanyahu. Premierul nu era acolo în acel moment, dar a descris incidentul ca pe o tentativă de asasinat de către „Hezbollah, reprezentantul Iranului” și l-a numit o «greșeală gravă».

Afif a adăugat: „Dacă mâinile noastre nu v-au ajuns data trecută, atunci zilele, nopțile și câmpul de luptă sunt încă între noi”.

Captivi și operațiuni militare

Hezbollah a recunoscut pentru prima dată că Israelul a capturat unii dintre luptătorii săi de la începutul ofensivei terestre în sudul Libanului. Gruparea a declarat că Israelul este responsabil pentru bunăstarea acestora.

Afif a menționat că Hezbollah nu a capturat soldați israelieni, dar a fost aproape. „Nu va dura mult până vom avea captivi din rândul inamicului (Israel)”, a adăugat el.

Acuzații financiare negate

Hezbollah a negat implicarea Asociației Al-Qard Al-Hassan în finanțarea salariilor sau armelor grupării. Afif a asigurat că asociația își va îndeplini obligațiile față de clienți, în ciuda celor aproximativ 30 de lovituri israeliene de duminică.

Israelul și SUA susțin că Al-Qard Al-Hassan, cu peste 30 de filiale în Liban, este folosită de Hezbollah pentru spălare de bani și finanțarea terorismului, acuzații pe care gruparea le neagă, conform sursei citate.

Urmărește-ne pe Google News