Hezbollah a transmis că a bombardat orașul „Kiryat Shmona din nordul Israelului cu o salvă de rachete Falaq”, duminică dimineața, „ca răspuns la atacurile inamice… și în special la atacul” care a ucis lucrătorii de urgență din satul libanez Froun.

Anterior, sâmbătă, Ministerul Sănătății din Liban a anunțat că trei agenți de intervenție au fost uciși și alți doi, răniți, unul dintre ei grav, într-un atac israelian asupra Froun. Potrivit ministerului, atacul a vizat „o echipă de apărare civilă libaneză care stingea incendiile declanșate de recentele lovituri israeliene”.

În schimb, armata israeliană a afirmat că a „eliminat teroriști” din mișcarea Amal aliată cu Hezbollah, din Froun.

Premierul libanez Najib Mikati a condamnat atacul israelian.

„Această nouă agresiune împotriva Libanului este o încălcare flagrantă a legilor internaționale… și a valorilor umane”, a spus Mikati.

Separat, tot duminică, Hezbollah a anunțat că luptătorii săi au tras rachete și asupra comunității israeliene Shamir, lângă Kiryat Shmona.

Armata israeliană a anunțat, duminică dimineața, că a lansat lovituri aeriene asupra „structurilor militare Hezbollah” și a interceptat proiectile lansate din Liban în timpul nopții.

Iar sâmbătă, la Froun, Israelul precizează că forțele sale militare „au lovit și au eliminat” membrii Amal care „au operat în cadrul unei structuri militare Hezbollah”.

Mișcarea Amal, aliată a Hezbollah, a anunțat că doi dintre membrii săi se numără printre cei morți în atacul de sâmbătă. Ei au fost uciși „în timp ce își îndeplineau datoria umanitară și națională de apărare a Libanului și a sudului”, a precizat Amal.

Între Israel și gruparea libaneză susținută de Iran, aliată cu Hamas, au avut loc aproape zilnic schimburi de focuri transfrontaliere de la începtul războiului dintre Israel și Hamas, pe 7 octombrie 2023.

Foto: Profimedia

Urmărește-ne pe Google News