„Rezistența va răspunde dublu la orice agresiune care vizează civili. Încă nu și-a arătat toată greutatea”, a declarat deputatul Ali Fayyad la funeraliile celor patru libanezi uciși duminică.

Autoritățile libaneze susțin că un atac israelian a lovit mașina în care călătorea familia. Armata israeliană afirmă că trupele sale au atacat un vehicul în Liban care a fost „identificat ca fiind un mijloc de transport suspect pentru teroriști” și că analizează informațiile conform cărora în interiorul acestuia se aflau civili.

La granița dintre Israel și Liban au avut loc schimburi repetate de focuri între Israel și luptătorii Hezbollah, după 7 octombrie, când a izbucnit războiul dintre Israel și Hamas. Confruntările alimentează temerile privind riscul unui război mai amplu în Orientul Mijlociu.

Oficialii libanezi din domeniul securității spun că peste 60 de luptători Hezbollah și zece civili au fost uciși în confruntările de peste graniță, iar de partea israeliană au murit cel puțin șapte soldați și un civil.

Fotografie cu caracter ilustrativ: Profimedia

Urmărește-ne pe Google News