Doi dintre combatanţi au fost ucişi duminică într-un atac cu dronă asupra oraşului Taybeh, la frontiera cu Israelul, a declarat o sursă apropiată Hezbollah pentru AFP.

Cea de-a treia victimă, identificată de mişcare ca fiind un luptător Hezbollah, fusese lovită „în urmă cu mai multe zile” în oraşul Beit Lif din sudul ţării şi a murit din cauza rănilor duminică, potrivit Ministerului libanez al Sănătăţii.

Tot potrivit ministerului, cel puţin un libanez şi unsprezece sirieni au fost răniţi, dintre care doi grav – un bebeluş şi un copil – într-o lovitură israeliană care „a vizat” Maaroub, în apropiere de Derdghaiya.

În replică, duminică seară, Hezbollah a anunţat că a lansat salve de rachete Katiuşa asupra „noului cartier general al diviziei 146 a armatei israeliene din Jaatoun”.

La rândul său, armata israeliană a raportat „30 de proiectile lansate din Liban spre regiunea Kabri”, dintre care mai multe au căzut în zone deschise, adăugând că nimeni nu a fost rănit.

Anterior, aceasta declarase că a „lovit o celulă teroristă Hezbollah în regiunea Taybeh” şi „o structură militară în regiunea Derdghaiya”.

„În urma loviturii, au fost identificate explozii secundare, indicând prezenţa de arme în interiorul structurii”, a adăugat armata israeliană.

Hezbollah anunțase, sâmbătă, că a lansat drone împotriva unei baze militare din nordul Israelului, ca răspuns la asasinarea cu o zi înainte a unui oficial Hamas la Saida, principalul oraş din sudul Libanului. A fost prima astfel de lovitură în Saida de când Hezbollah a deschis un front împotriva Israelului în sprijinul Hamas.

De la începutul războiului din Gaza, în octombrie, au avut loc schimburi de focuri aproape zilnice între mişcarea proiraniană şi armata israeliană.

Violenţele au fost exacerbate de asasinarea, la 30 iulie, a şefului militar al grupării libaneze, revendicată de Israel, şi de cea a liderului palestinian al Hamas, Ismail Haniyeh, la Teheran, câteva ore mai târziu, atribuită Israelului.

FOTO: Hepta

Urmărește-ne pe Google News