UPDATE marți ora 8.20. Proprietarul hotelului a dat vina pe o problemă apărută la aparatul care tratează apa cu clor din piscină. Complexul Belvedere Panoramic aparține omului de afaceri Mohammad Murad.

„A fost un moment în care acest aparat automat a aruncat o cantitate mai mare de clor, iar clorul nu se evapora, deşi am luat pe loc testele. Au venit cei de la DSV și de la intervenții de la ISU, au luat și testele rapide. E ceva foarte ciudat, se poate întâmpla”, a transmis proprietarul hotelului din stațiunea Olimp. 

În total, la spital au ajuns 13 persoane, dintre care 7 copii.

UPDATE ora 20.28: Planul Roşu de Intervenţie a fost dezactivat la ora 19.55, a transmis ISU Dobrogea.

În total, 13 persoane au fost transportate la spital.

„Au fost transportate la spital 13 persoane (6 adulţi şi 7 copii), iar la fața locului au fost asistate medical 11 persoane (6 adulţi şi 5 copii)”, au mai transmis reprezentanții ISU, relatează News.ro.

***

Știre inițială: „Mai multe persoane (printre care şi minori) acuză stare de rău, senzaţii de sufocare, respiraţie greoaie. Pentru gestionarea eficientă a situaţiei, la nivelul judeţului Constanţa a fost activat Planul Roşu de Intervenţie”, au transmis reprezentanţii ISU Dobrogea.

Inițial, aproximativ 20 de persoane au fost evaluate medical la fața locului, acestea fiind conștiente.

Ulterior, potrivit datelor ISU, 12 persoane, între care şapte copii, au fost transportate la spital. Trei copii au fost duși, în primă fază, la Spitalul Mangalia. Apoi au fost transportați la spital un adult şi un copil cu un echipaj SMURD, un alt adult cu un SMURD, un adult cu o ambulanţă SAJ, trei copii cu doi aparţinători adulţi cu autospeciala de transport victime multiple.

La fața locului au intervenit două autospeciale de transport victime multiple, un echipaj CBRN, cinci echipaje SMURD şi două ambulanţe ale Serviciului Judeţean.

Urmărește-ne pe Google News