UPDATE ora 14.26: În total, 19 persoane s-au prezentat joi dimineață la spital cu toxiinfecție alimentară , a declarat managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, relatează Ziua de Constanța.

„În cursul acestei dimineți, după ora 7.00, s-au prezentat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Constanța 19 persoane cu toxiinfecție alimentară. Este tabloul specific acestei afecțiuni, cu vărsături în principal, dureri abdominale și cu scaune diareice modificate. Au fost evaluați, o parte dintre ei sunt deja internați, toți sunt perfuzați, dar o parte care se simt mai bine, probabil că după perfuzie vor fi trimiși către domiciliu. Pacienții sunt veniți dintr-un hotel din sudul litoralului”, a precizat managerul unității medicale Claudia Cambrea.

Planul roșu de intervenție a fost dezactivat la ora 8.15.

***

Știre inițială: Opt de la Hotelul Crișana din stațiunea Olimp, care au prezentat vărsături și dureri abdominale, au fost transportate la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, a transmis joi dimineață Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Dobrogea, relatează publicația locală Ziua de Constanța.

Persoanele care au ajuns la spital au vârste cuprinse între 21 și 22 de ani.

În același timp, alte persoane care au mers pe cont propriu la Compartimentul de Primiri Urgențe (CPU) Mangalia, vor fi transferate la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța.

În acest caz, începând cu ora 7.02 a fost activat planul roșu de intervenție, au mai precizat reprezentanții ISU.

Fotografie cu caracter ilustrativ: Hepta

Urmărește-ne pe Google News