Zeci de persoane au venit în ultimele săptămâni, din Bucureşti şi din împrejurimi, pentru a sustrage fierul vechi din ruinele clădirilor dărâmate între Piaţa Victoriei şi Bulevardul Griviţa, pentru a face loc noului Bulevardului Uranus. Înarmaţi cu târnăcoape, ciocane, unelte electrice de spart cimentul sau fierăstraie pentru tăiat fierul-beton, ”furnicile” au lichidat repede stocul de fier din dărâmături, plecând, după posibilităţi, fie cu camioanele, fie cu roabele.
Aproape 90 de case de pe Strada Buzeşti din Bucureşti, unele construite la începutul secolului XX, vor fi demolate până la finalul lui 2011, permiţând transformarea acesteia în bulevard. Acest lucru se întâmplă, deşi oamenii care locuiesc în zonă s-au plâns în repetate rânduri că nu au fost despăgubiţi corespunzător pentru rechiziţionarea locuinţelor în care stăteau. În plus, în cazul unora din clădirile din zonă, precum Hotelul Marna şi Cinematograful Feroviar, există semne mari de întrebare în privinţa modului în care aceste au fost demolate, în condiţiile în care sunt trecute pe lista clădirilor cu statut de monumente istorice.
 
Bulevardul Uranus, supranumit ”Noul Magheru”
 
Primăria Capitalei spune că diametrala nord-sud a Capitalei va fi realizată în două etape. Prima constă în amenajarea unei porţiuni din strada Berzei, de la Piaţa Victoriei până la strada Occidentului, apoi a celuilalt segment din strada Berzei, între Calea Griviţei şi Mircea Vulcănescu. În cea de-a doua etapă se vor executa lucrări pe Bulevardul Vasile Pârvan. Zona Podului Haşdeu va fi supralărgită şi se va construi un tunel de aproximativ 40 de metri de la Podul Haşdeu pe sub dealul Parlamentului până în apropierea Pieţei Coşbuc, pe bulevardul Uranus. Întreaga lucrare ar urma să fie finalizată în 2012.

 
 

Urmărește-ne pe Google News