Perioada sărbătorilor aduce, mai mult ca oricând, lumea în biserici. Oameni care se duc cu sufletul curat să se roage pentru sănătatea lor sau a celor din familie lasă la ușa lăcașului de cult grija că cineva le-ar vrea răul chiar în Casa Domnului. Ei bine, tocmai pe acest sentiment de liniște interioară mizează unii dintre infractori – și nu puțini la număr -, care-și caută victimele prin bisericile din Capitală. În timp ce enoriașul se roagă sau ascultă pătruns de emoție slujbele preoţilor, neobositul hoț, fără frică de Dumnezeu, îl jefuiește.

Biserica e dotată cu sistem performant de supraveghere care descurajează hoții

Pentru a putea să-i avertizeze și, astfel, să-i protejeze într-un fel de eventualii hoți pe credincioșii care trec pragul Bisericii Domnești Buna Vestire, ”Sfântul Anton” – Curtea Veche din București, preoților le-a venit o idee inedită: au arătat tuturor care sunt acele ”oi rătăcite” care ar putea băga mâna-n traista oamenilor, chiar sub acoperișul bisericesc. Drept urmare, au lipit, chiar la intrarea în lăcașul de cult, fotografii cu chipul infractorului cândva demascat. Imaginile care provin din înregistrările camerelor performante de supraveghere ale bisericii sunt însoțite și de un mesaj:

”Persoane care fură din biserici. Sunt anunțați și la poliție. Atenție la genți!”

Fotografiile afișate doar în zilele de marți sunt sperietoare pentru cei cu gânduri necurate

Am avut asemenea situații, dar la noi nu s-a mai întâmplat demult. Totul e monitorizat, totul e filmat. Am luat tot felul de măsuri încât să fie totul foarte bine. Persoana din fotografie a furat o dată ceva de la noi, ceva neînsemnat. Acele fotografii sunt afișate doar în zilele de marți, când biserica este mai aglomerată. Așa vrem să arătăm că biserica noastră e monitorizată cu sisteme de supraveghere. Oamenii pot veni la noi în deplină siguranță”, ne-a explicat preotul Gheorghe Zaharia, parohul Bisericii Domnești Buna Vestire, ”Sfântul Anton” – Curtea Veche din București, lăcaș aflat în categoria monumentelor istorice.

 

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

În urmă cu aproximativ un an, un călugăr de la Mănăstirea Pasărea, din județul Ilfov a fost lăsat fără 100.000 de euro, bani pe care fața bisericească îi ținea la ”saltea” în chilia sa.


Citește și:

Portretul Regelui Mihai, ascuns într-o biserică din Dolj. Cum a fost salvată pictura

Prima fotografie de la rugăciunea pentru Regele Mihai, publicată de Familia Regală | FOTO

 
 

Urmărește-ne pe Google News