Acesta ar urma să înlocuiască Android pe smartphone-urile, tabletele și ceasurile inteligente ale Huawei, dacă gigantul chinez va pierde accesul la Android ca urmare a sancțiunilor americane.

SUA au impus sancțiuni dure asupra Huawei, acuzând că spionează pentru Beijing.

Grupul neagă acuzațiile, însă în urma sancțiunilor mari companii de pe planetă au oprit relațiile comerciale cu Huawei.

Google nu mai livrează Android

Între acestea se află Google – care nu mai furnizează Android pentru Huawei și Microsoft – care nu mai livrează Windows. De asemenea, producătorii de cipuri Intel, Qualcomm și Broadcom nu mai furnizează semiconductori.

Totuși, Huawei a asigurat recent că lucrează deja de mai mult timp la un sistem de rezervă.

Avalanșă de cereri

În cererile sale oficiale, Huawei menționează că vrea să utilizeze ”Hongmeng” atât în telefoane, cât și dispozitive portabile, roboți sau automobile.

În China, Huawei a depus documentele în august 2018, iar autoritățile au aprobat cererea luna trecută.

În afara Chinei, cea mai recentă solicitare a Huawei a fost depusă în data de 14 mai la Oficiul pentru Proprietate Intelectuală al Uniunii Europene, dar și în Coreea de Sud.

De asemenea, a mai depus cereri în Peru, Cambodgia, Canada și Noua Zeelandă.

Consumatorii, îngrijorați

Consumatorii au devenit neliniștiți deoarece, odată cu sancțiunile, aceștia nu vor mai avea acces la update-urile sistemului Android. Smartphone-urile actuale Huawei vor păstra în continuare acces la serviciile Google și la magazinul de aplicații Google Play, însă cele viitoare ar putea pierde acest beneficiu.

Un telefon Huawei cu sistemul de operare ”Hongmeng” poate fi în continuare atractiv pentru utilizatorii din China, însă nu va fi la fel de apetisant pentru cei din UE sau SUA.

 
 

Urmărește-ne pe Google News