Publicația citează o investigație a Wall Street Journal despre mai multe cazuri în care Huawei este acuzată de furt de tehnologie.
Huawei respinge acuzațiile
Huawei respinge însă acuzațiile și susține că a furnizat toate documentele necesare în cadrul investigației.
Huawei este al doilea producător de smartphone-uri din lume, iar camerele foto de pe modelele sale de top, P30 Pro și Mate 20 Pro, sunt văzute drept unele dintre cele mai bune din lume.
În acest caz este vorba de camera Huawei EnVizion 360.
Potrivit Huawei, Oliveira și-a prezentat ideile sale către Huawei în anul 2014, dar compania nu a dorit să coopereze cu acesta.
Huawei spune că designul acestuia prevede camere cu câte o singură lentilă și design modular, pe când cele ale Huawei prezintă camere pe ambele părți, pentru panoramare.
Huawei mai acuză că Oliveira a scris între aprilie 2018 și martie 2019 cerând daune. Oliveira ar fi amenințat că se va duce la presă sau va merge pe ”canale politice”.
O mână se spală pe alta?
Grupul chinez spune că acuzațiile lui Oliveira și investigațiile procurorilor americani sunt mutual benefice pentru cele două părți.
Huawei mai acuză și că autoritățile americane face presiuni sau momesc angajații Huawei să depună mărturie împotriva companiei.
Anterior, Huawei a mai fost acuzată de furt de tehnologie. Departamentul Justiției din SUA a pus sub acuzare compania că ar fi dorit să fure un robot care testează dispozitive. Acesta este deținut de T-Mobile SUA.
Huawei a fost inclus pe lista neagră a companiilor cu care grupurile din SUA nu au voie să facă afaceri.
SUA acuză că Huawei spionează pentru guvernul chinez.