Omul de afaceri si secretarul executiv al PD-L Elena Udrea si-a pus in cap asociatiile de proprietari din cateva blocuri vechi de pe strazile Glinka, Garibaldi si Chopin, din Floreasca. ‘Blonda de la Cotroceni’ se plange pe blogul sau ca o chestiune ‘total privata si legala’ a facut subiect de prima pagina intr-un cotidian, ‘articolul respectiv instigand vecinii impotriva mea’. Eroarea d-nei Udrea e fundamentala. Pentru ‘intreprinderea’ sa ? construirea unui bloc pe un scuar inghesuit intre altele trei, ridicate acum 50 de ani – are, intr-adevar, hartii si stampile. Dar ‘vecinii’ sunt revoltati de usurinta cu care s-a eliberat la Primaria sectorului 2 autorizatia de constructie pe un teren retrocedat si cumparat apoi de investitoare. Ceea ce inseamna taierea a vreo 20 de arbori si a gardului viu de pe un spatiu special lasat liber cand s-a ridicat cartierul. Prefectura o sti?
Cinica si de neacceptat e opinia arhitectului-sef al sectorului 2, potrivit careia nu orice pamant pe care se afla iarba sau copaci e spatiu verde, iar proprietarul face ce vrea pe terenul sau. O asemenea optica a proliferat prin primarii. Asa au fost hacuite parcurile IOR, Verdi, zeci de scuaruri, asa s-a intrat cu drujba in padurea Baneasa, in serele pomicole si putin a lipsit sa dispara Bordeiul. Asa a ajuns Bucurestiul cea mai sufocata capitala europeana, uitandu-se ca exista institutia exproprierii in cauze de interes public. Greu de inteles de ce treneaza adoptarea unei legi a metropolei in virtutea careia sa se stabileasca un raport ecologic suprafata construita/spatiu verde/populatie, conditionand astfel aprobarea fiecarui PUZ. Banii si pilele functioneaza.
P.S: Ieri, la depunerea candidaturilor, Ludovic Orban a anuntat ca nu mai suporta cum arata Bucurestiul astazi. Poftim de vezi, nici locuitorii nu mai suporta.