Lahouari Saidani a găsit punga plină cu bani, cecuri și haine proaspăt cumpărate, și a predat-o Poliției Naționale din Palma de Mallorca, care au căutat proprietarul.

Mica avere aparține unei românce care susține că are afaceri în domeniul imobiliar. Ea a explicat că a lăsat punga cu banii și lucrurile sale sub cutia poștală înainte să intre la bancă.


Citește și: Șoc într-un avion de pasageri! ”Căpitanul Mihai Mărgineanu vă urează un zbor plăcut!”


Bărbatul care a găsit punga și a dus-o la poliție a explicat că nu s-a gândit nicio secundă să păstreze lucrurile găsite deoarece religia sa îi interzice acest lucru. „Sunt musulman și religia mea nu-mi permite să păstrez ceea ce nu este al meu. Islamul interzice jaful și am primit o educație foarte strictă de la părinții mei. Încă de la o vârstă fragedă m-au învățat că nu este permis să păstrez ceea ce nu este al meu „, spune algerianul născut în Oran și rezident în Mallorca din 2001.

Lahouari își amintește perfect momentul în care a găsit sacul misterios. „Am plecat de la muncă la ora șase după-amiază și când am ajuns  în fața clădirii în care locuiesc m-am dus direct la căsuța poștală pentru că așteptam un document de la Madrid legat de cetățenie. Când am văzut punga am deschis-o și am găsit cecuri și o mulțime de bani „, își amintește el.

În pungă se găseau 17.000 de euro în numerar, o sumă de bani nedeterminată în cecuri și documente personale în numele unei femei de naționalitate română în vârstă de 37 de ani. Românca s-a oferit să îi dea o recompensă pentru gestul său, însă chelnerul a refuzat: „S-a oferit să îmi dea niște bani în semn de mulțumire. Am refuzat, deși a insistat să îmi dea bani să îi iau măcar un cadou nevestei mele”, a povestit Lahouari.


Citește și: Cezar Ouatu a făcut anunțul. Se va căsători


Foto: Diario de Mallorca

Urmărește-ne pe Google News