La ceremonia care se va desfășura la Palatul Culturii va fi semnat și înmânat decretul prin care Iașiul primește titlul de „Capitală istorică a României”, iar la finalul acesteia șeful statului va pleca de la Iași.

Tot în 23 ianuarie, la evenimentele de la Palatul Culturii vor fi prezenți primarii tuturor localităților din județul Iași, dar și cei șapte din Asociația „Moldova se dezvoltă” – Iași, Roman, Suceava, Piatra Neamț, Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc și Botoșani, care vor avea, la sfârșitul ceremoniei, o discuție de lucru separată.

Ziua de 24 Ianuarie va începe cu un concert de muzică populară „Noi suntem români”, urmat de un Te Deum oficiat de înalții ierarhi ai Mitropoliei Moldovei și Bucovinei și Episcopiei Romano-Catolice din Iași.

Ulterior, vor fi discursuri și depuneri de coroane la statuia lui Alexandru Ioan Cuza din Piața Unirii, o paradă militară, iar apoi Hora Unirii, urmată de un concert la care vor cânta atât interpreți tineri, cât și artiști consacrați precum Laura Lavric.

Ieșenii se vor putea delecta apoi cu plăcinte moldovenești, 5.000 de porții de ceai și vin fiert, după care va avea loc o slujbă religioasă și depunerea de coroane la mormântul domnitorului Alexandru Ioan Cuza de la Biserica „Trei Ierarhi”.


Citește și:

Ziarele din România interbelică ofereau cititorilor premii mai mari decât dau azi televiziunile la concursuri precum Vocea României sau X Factor!

Urmărește-ne pe Google News