2. Bunicul importa Ford

Dragostea pentru motoare şi viteză e moştenită, foarte probabil, dinspre bunicul din partea mamei, Atanasiade. Acesta a fost un pasionat automobilist, dar şi reprezentant al firmei Ford în România anilor 30, aducând în ţară celebra maşină americană. Peste ani, nepotul său, Călin Popescu Tăriceanu, avea să-i continue pasiunea.
“De la 18 ani «m-a ciupit» virusul motocicletei”, declara fostul premier. De altfel, colecţia de maşini ce conţine trei modele de Citroën (1955, 1967, 1986), un Fiat din 1966, “moştenire de la tatăl meu”, un ARO M 461 din 1974, dar şi o Lancia Fulvia din 1970, cu care încă participă la curse, e bine-cunoscută. De câţiva ani, Tăriceanu e şi importator al automobilelor Ford, dar şi al faimoasei mărci de motociclete Harley-Davidson.

3. Monarhist convins

De-a lungul vremii, inclusiv în perioada în care a deţinut şefia guvernului, Călin Popescu Tăriceanu a menţionat în diverse ocazii că opţiunea cea mai bună pentru sistemul politic din România ar fi monarhia constituţională. De altfel, pe biroul din apartamentul deţinut în Calea Plevnei, din Bucureşti, Tăriceanu păstrează la loc de cinste fotografia fostului monarh Mihai I.

4. A fost fotomodel pentru Zina Dumitrescu

Apreciat de-a lungul timpului pentru ţinuta şi prestanţa lui masculine, Călin Popescu Tăriceanu a cochetat, spre sfârşitul liceului, în 1971, şi cu moda, din postura de fotomodel.

Zina Dumitrescu, “mama” modei româneşti, îşi aducea aminte, acum câţiva ani, într-o rememorare din Jurnalul Naţional, despre episodul legat de cariera efemeră a lui Tăriceanu în modă.
250 de lei pentru parada de modă
“Eram pe bulevard, aproape de Scala şi am văzut doi băieţi venind, din care unul era frumos foc. Era Călin. Pe vremea aceea lucram şi la revista «Modern» (n.r. – revista era, în perioada respectivă, singura publicaţie de modă din ţară). Eram cu redactora şi cu un domn care lucra cu noi. Noi, femei, nu ne-am putut duce, dar l-am trimis pe domn – du-te, te rog, la băiatul ăla şi întreabă-l cine e, ce face şi dacă vrea să colaboreze la revistă. S-a dus, l-a întrebat. Era elev în clasa a XII-a.A acceptat şi a doua zi l-am văzut la redacţie, pe strada Maria Rosetti. Uite aşa a rămas, a lucrat pentru un număr al revistei, i-a plăcut. Era un tip care, ca şi acum, emana nobleţe, educaţie”, declara “mama” Zina.
Colaborarea s-a mărginit însă la un singur număr al revistei, în acele pagini viitorul om politic prezentând tendinţele primăvarăvară ale hainelor masculine din anul 1971. Pentru prestaţia lui, tânărul Tăriceanu a fost plătit cu 250 de lei.

Urmărește-ne pe Google News