Pe data de 18 decembrie 2003, Patriarhia Română, cu sprijinul Ministerului Transporturilor, a inaugurat capela Sfântul Ilie, din incinta Aeroportului Internaţional “Henri Coandă”, din Bucureşti. Chiar dacă au trecut aproape şase ani de atunci, în afară de angajaţii care lucrează aici, puţini sunt însă cei care ştiu de existenţa acestei bisericuţe din terminalul “plecări internaţionale”.

Micul lăcaş de cult are pictură în stil bizantin

Potrivit Patriarhiei Române, micuţa, dar impresionanta capelă, are o minunată pictură în stil bizantin, iar aici se pot săvârşi mai multe Sfinte Taine creştine, precum botezul, căsătoria, împărtăşania sau spovedania. Pentru că lăcaşul nu dispune de un altar, preotul nu poate oficia însă Sfânta Liturghie din fiecare duminică.

Foarte interesant e faptul că şi călători de alte religii, realmente vrăjiţi de frumoasele icoane, intră nestingheriţi în bisericuţă, măcar pentru a aprinde o lumânare, urcându- se apoi în aeronavă cu sufletul împăcat. “Capela e deschisă non-stop. Şi eu vin aici pentru a mă ruga”, ne-a declarat Valentin Iordache, purtătorul de cuvânt al aeroportului.

fotografii: Vlad Chirea

Urmărește-ne pe Google News