Sfaturi de la Libertatea

Foloseşte miniventilatorul! În zilele caniculare, un miniventilator, chiar şi de jucărie, cum este cel din imagine, poate să te învioreze într-un minut. Poartă-l cu tine oriunde mergi, în parc, pe stradă, la serviciu, dar şi în mijloacele de transport în comun sau în zonele aglomerate.

Ia cu tine o sticlă de apă îngheţată! Cu câteva ore înainte de a ieşi din casă, mai ales când ai de făcut drumuri lungi, bagă la congelator o sticlă cu apă. Gheaţa astfel formată va rezista mai multe ore şi te vei putea răcori aplicând-o direct pe piele, în zona gâtului.

Poartă o eşarfă udă la gât! Pentru o senzaţie prelungită de răcoare, în zilele toride, ia cu tine o eşarfă subţire, pe care o poţi umezi uşor. Pune-o în jurul gâtului de fiecare dată când nu mai poţi respira. Asigără- te ca eşarfa este confecţiontă dintr-un material natural, astfel ţesătura umedă îţi va menţine o temperatură constantă a corpului.

Răcoreşte-te cu spray de corp! Când simţi că te topeşti pe picioare, pulverizează câţiva stropi dintr-un spray special de corp pe mâini şi gât. Efectul nu va întârzia să apară, în numai câteva secunde vei scăpa de senzaţia neplăcută cauzată de căldură. Alege un spray cu un miros fructat şi evită-le pe cele cu esenţe puternice.

Sfaturi de la cititori

Zinica Cârstea, 77 de ani, pensionară: “Mi-am uitat evantaiul acasă, aşa că, dacă tot stau la umbră, îmi folosesc pălăria pe post de evantai, ca să respir”.

Smaranda, 17 ani, elevă: “De fiecare dată când simt că nu mai pot de cald, mănânc o îngheţată. Scap şi de pofta de dulce, dar şi de toropeală”.

Patrick (4 ani) şi Marin (66 de ani): “Nimic nu se compară cu o bălăceală în apă rece. După plimbare îl las pe Patrick să se răcorească la fântână”.

fotografii: Dumitru Angelescu

La Bâlea încă mai e zăpadă!

Câţiva turişti care au ajuns, zilele acestea, la Bâlea Lac au avut surpriza să mai găsească încă un strat generos de zăpadă! Unde mai pui că temperatura era cu aproximativ 10 grade mai scăzută decât în alte zone ale ţării, adică erau aproximativ 25 de grade la prânz! Mai mult, dacă în cele mai multe oraşe din ţară românii şi-au petrecut zilele la ştrand, la Bâlea încă se mai poate schia în unele zone. (Petra Petreanu)

Turiştii de la Bâlea se bucură de zăpadă chiar şi vara

Urmărește-ne pe Google News