Aşa arată sediul Uniunii Arhitecţilor din România (UAR) se află în Piaţa Revoluţiei. Clădirea este monument istoric şi nu a putut fi demolată, deşi în anul 1989 a fost bombardată şi din ea nu au mai rămas decât zidurile exterioare. Aşa se face că cei care au proiectat sediul UAR au ales o soluţie de compromis, au consolidat zidul şi au construit în spate turnul din oţel şi sticlă. Clădirea originală datează, aşa cum scrie şi pe plăcuţa de pe ea din secolul XIX.
Această clădire din sectorul 1 al Capitalei îi lasă cu gura căscată pe trecători. Când te uiţi la acoperişul ei, ai impresia că stă să cadă. Nu e deloc aşa, dar se pare că proprietarul a vrut să aibă o casă ieşită din comun. Şi, zicem noi, a şi reuşit.
Clădirea Novotel are o parte din faţada Teatrului Naţional, care a stat pe acel loc înainte de ridicarea hotelului. Teatrul vechi a fost construi în anul 1852, iar comuniştii l-ar dărâmat şi au recontruit teatrul în Piaţa Universităţii.
Acest bloc de pe strada Ion Câmpineanu din zona Victoriei nu are aceeaşi formă. Într-o parte e atât de subţire, că locatarii care stau pe acea parte spun că măsoară camera întinzând braţele.
Acest imobil e construit de curând în zona Parcului Carol. Aşa cum a fost realizat, zici să e format din cutii mici băgate unele într-altele
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro