-Apa. Nici n-aţi plecat bine de acasă şi puştiul cere deja ceva de băut. E normal! Copilul simte nevoia să se hidrateze constant, aşa cum ne recomand de altfel şi toţi medicii. Nu uita să-ţi faci provizii de lichide, de preferat apă pentru ca cel mic să nu mârâie nemulţumit pe bancheta din spate.
– Gustări. Şi dacă drumul durează mai mult de trei ore, ia cu tine şi un mic pacheţel pentru comoara ta. Nu doar că celor mici li se face foame des, dar atunci când bancheta din spate nu e atât de distractivă, copii vor să ronţăie ceva. Nu-ţi face griji că maşina ta nu va mai fi curată după această călătorie! Buna dispoziţie a copilului tău e mai importantă!
-Dezinfectat pentru mâini. Chiar dacă tu consideri că cel mic e apărat de germeni şi microbi în maşina ta curată bec, află că nu e chiar aşa. Copiii se agită la drum lung şi ajung să pună mâna în cele mai atipice spaţii neigienice. Ia cu tine o sticluţă de dezinfectant şi sterge-l pe cel mic de fiecare dată când e nevoie.
-Şerveţele umede pentru bebeluşi. Chiar dacă micuţul tău nu mai e chiar bebeluş şi nu mai foloseşti şerveţelele pentru schimbatul scutecului, acestea sunt de mare folos atunci când copilul dă pe el sau vrea să se cureţe de la mizeria lăsată de eventualele gustări.
– Muzica. Daca nu eşti fan declarat al melodiilor pentru copii, nu trebuie neaparat să ai CD special în maşina. Poţi să-i faci cunoştinţă piciului cu muzica de calitate şi să-l linişteşti în acelaşi timp. Noutatea sigur îl va lăsa pe cel mic cu gura căscată şi cel puţin pentru câteva zeci de minute va sta mut. Poţi de asemenea, să schimbi des ritmul, astfel încât la un moment dat să-I pui o melodie lentă pe care cel mic ar putea chiar să doarmă liniştit.