-Ciocolata conţine flavonoizi, o serie de antioxidanţi naturali care îmbuătăţesc sănătatea inimii, menţinând tensiunea arterială la un nivel echilibrat şi prevenind formarea cheagurilor de sânge.
– Ţine minte că ciocolata cu lapte, dar şi laptele cu cacao au un conţinut ridicat de vitamina D, care oferă organismului capacitatea de a absorbi cu o mai mare usurinţă calciul din mâncare. În perioada creşterii, acesta este cu atât mai important pentru micuţi întrucât oasele lor au nevoie să se fortifieze.
– Datorită faptului ca ciocolata conţine magneziu de care organismul uman are mai multă nevoie în perioada rece a anului, ciocolata este benefica şi pentru fortificarea sistemului imunitar pentru a lupta efiucient împotriva infecţiilor fie ele bacteriene sau virale.
– Ciocolata este un aliment uşor de digerat şi poate fi inserat în dieta copiilor fără a exagera după varsta de 3 ani. Chiar şi aşa, e de preferat alegerea unei ciocolate de calitate, cu un procent ridicat de cacao. În alegerea ei pentru cei mici se ţine cont şi de faptul că sortimentele cu lapte, al căror gust este şi pe placul copiilor, au un conţinut mai mare în vitamina A şi calciu.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro