Anda Călugăreanu

Anda Călugăreanu (1946-1992, foto stânga), pe numele adevărat Anca Miranda Călugăreanu, a fost o actriţă şi o mare interpretă de muzică uşoară şi folk. Parte integrantă a Cenaclului Flacăra, Anda a făcut istorie în televiziune într-un trio muzical împreună cu Dan Tufaru şi cu Florian Pittiş. A fost căsătorită de două ori, cu Dan Tufaru şi cu Alexandru Medeleanu, din prima căsnicie având şi o fată, Ioana.

Dan Spătaru

Dan Spătaru (1939-2004) a fost descoperit întâmplător de compozitorul Temistocle Popa, la o terasă. A intrat în conştiinţa publicului cu piese de mare rezonanţă, ca “Nici o lacrimă”, “Țărăncuţă, ţărăncuţă”, “Trecea fanfara militară” sau “Drumurile noastre”. Conform propriilor declaraţii, a fost foarte iubit şi peste hotare: “Prin 1967, am fost la un festival internaţional în Cuba, unde sunt trecut în Cartea Recordurilor pentru aplauze: 16 minute şi 19 secunde!”.

Mirabela Dauer

Mirabela Dauer (63 de ani), pe numele adevărat Mirabela Scorţaru, s-a născut pe 9 iulie 1947, la Bucureşti, şi este considerată una dintre vocile de primă linie ale muzicii româneşti. A lansat până acum 28 de albume, piese ca “Eşti visul meu”, “Taina nopţii”, “De ce nu-mi spui că mă iubeşti”, “Te aştept să vii”, “Mulţumesc, iubită mamă!” sau “Frunza mea albastră” devenind şlagăre. Sentimental însă, Mirabela a avut multe de pătimit, Traian Popovici, soţul ei vreme de nouă ani, bătând- o sistematic. “Eram mereu vânătă, mă fardam foarte mult. Am îndurat nouă ani pentru că îmi era prea ruşine de viaţa mea”, a declarat vedeta, susţinând apoi că Traian i-a interzis şi fiului lor, Nanu (34 de ani), s-o mai vadă.

Compact

Trupa Compact este un nume de referinţă în istoria rockului românesc. Înfiinţată la Cluj, în 1977, formaţia – cu Paul Ciuci vocal în vremurile de glorie – a lansat hituri veritabile, precum “O noapte şi-o zi”, “Fata din vis”, “Călător spre infinit” sau “Un alt început”.

În decembrie 2004, chitaristul Teo Peter este omorât într-un accident de maşină de Christopher VanGoethem, angajat al Ambasadei SUA la Bucureşti. Şase luni mai târziu, colegul său de trupă, Emil Laghia, e înjunghiat mortal de iubita sa, după o ceartă conjugală.

Gil Dobrică

Gil Dobrică (1946-2007) s-a născut la Dăbuleni (judeţul Dolj) şi a cucerit lumea mai ales cu melodii preluate din repertoriul internaţional. Cel mai mic dintre cei nouă copii ai familiei a lucrat mai întâi ca strungar, ca apoi să dea spectacole prin barurile selecte ale Bucureştiului. Voce inconfundabilă, Gil Dobrică a murit pe 17 aprilie 2007, suferind de ciroză.

Corina Chiriac

Corina Chiriac (61 de ani) a fost o mare vedetă a anilor 70-80, şi astăzi melodii ca “Strada Speranţei”, “Ce mică-i vacanţa mare” sau “Unde erai?” fiind fredonate de generaţiile acelor ani. Între 1988 şi 1994 se stabileşte în SUA, unde devine agent imobiliar, dar şi ghid. Acolo se şi căsătoreşte, la Las Vegas, cu Virgil Anastasiu, cu care rămâne împreună cinci ani.

CD-ul scos de Libertatea s-a vândut ca pâinea caldă

CD-ul “Cele mai tari cântece din epoca de aur” scos pe piaţă de Libertatea s-a vândut ca pâinea caldă. Ieri, la primele ore ale dimineţii, cititorii s-au grăbit la tarabe să fie siguri că nu vor rata ziarul preferat şi CD-ul cu piese celebre din perioada comunistă. “Mi se pare foarte bună ideea de a reînvia cântecele vechi, din epoca de aur. Abia am aşteptat să iau ziarul şi să mă bucur de melodii”, ne-a spus Lidia (34 de ani), o cititoare fidelă a ziarului Libertatea, şi ca ea au fost alte mii de persoane, cărora le mulţumim că sunt alături de noi.

                                          Vezi mâine cum arătau banii în «epoca de aur»

 
 

Urmărește-ne pe Google News