Trei din cei cinci magistrați au considerat că nu există temei pentru sancționarea disciplinară a Laurei Codruța Kovesi, în timp ce ceilalți doi procurori,  Corina Alina Corbu şi Maria Hrude, au fost de părere că se impune un avertisment.

Corina Alina Corbu este preşedintele Secţiei de contencios administrativ şi fiscal din cadrul Instanţei supreme. Ea a fost trimisă în judecată de DNA în anul 2014 pentru complicitate la favorizarea făptuitorului, fiind achitată definitiv în mai 2018, potrivit Agerpres.

Iniţial, în iunie 2018, Secţia pentru procurori a CSM a decis că Laura Codruţa Kovesi nu a săvârşit o abatere disciplinară în acest caz, însă Inspecţia Judiciară a făcut recurs, respins luni de Instanţa supremă.

Inspecţia Judiciară susţine că Kovesi a emis un ordin, în anul 2017, prin care consiliera sa, judecătoarea Dana Tiţian, a fost desemnată să facă parte dintr-o comisie de control la structurile teritoriale ale DNA din Iaşi şi Suceava.

În opinia Inspecţiei Judiciare, Kovesi nu avea voie să desemneze un judecător să controleze activitatea unor procurori. Inspecţia Judiciară mai are o acţiune deschisă împotriva lui Kovesi la Instanţa supremă, în legătură cu neprezentarea la audierile organizate de Comisia parlamentară de anchetă pe tema alegerilor prezidenţiale din 2009, acţiune care a rămas în pronunţare.

În timpul procesului desfăşurat pe 18 martie, Kovesi a declarat că nu este un om perfect, însă nu a încălcat niciodată legea.

În cursul după-amiezii de luni se va afla și decizia din cea de-a două acțiune disciplinară deschisă de Inspecția Judiciară pe numele fostului procuror-șef al DNA.


DNA l-a chemat să le arate procurorilor „împărțirea la 3” pe Claudiu Georgescu, cel surprins de Libertatea când cerea șpagă din fonduri europene


 

 
 

Urmărește-ne pe Google News