Hotărârea pronunţată luni de ÎCCJ este obligatorie și ea vine după o solicitare făcută de Tribunalul Covasna pe această temă.
Mai exact, tribunalul a cerut judecătorilor să stabilească dacă profesorii care au un contract individual de muncă pe durată nedeterminată pentru funcţia de bază cu norma întreagă, cât şi un contract individual de muncă pe perioadă determinată pentru activitate în regim de plată cu oră pot beneficia de concediu de odihnă plătit şi pentru timpul lucrat în regim de plată cu ora, respectiv de indemnizaţia aferentă zilelor de concediu de odihnă cuvenite şi neefectuate, la încetarea contractului individual de muncă pe durată determinată.
„Admite sesizarea formulată de Tribunalul Covasna – Secţia civilă în dosarul nr. 582/119/2024, în vederea pronunţării unei hotărâri prealabile şi, în consecinţă (…), stabileşte că cadrele didactice în activitate care desfăşoară şi activitate în regim de plată cu ora prin cumul de contracte individuale de muncă la aceeaşi unitate de învăţământ preuniversitar nu beneficiază de concediu de odihnă plătit şi pentru timpul efectiv lucrat în regim de plată cu ora, respectiv de indemnizaţia aferentă zilelor de concediu de odihnă cuvenite şi neefectuate la încetarea contractului individual de muncă pe perioadă determinată”, se arată în decizia publicată pe site-ul instanţei supreme.
Decizia a fost luată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe baza Codului Muncii, a Legii învăţământului preuniversitar și a Legii educaţiei naţionale.
Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro