Iată la ce costuri ar trebui să te aştepţi

Chiria – aceasta va reprezenta probabil cea mai mare cheltuială pe care va trebui să ți-o asumi. Dacă nu eşti deja proprietarul unui spaţiu pe care să-l poţi amenaja, va trebui să plăteşti lună de lună pentru închirierea acestuia. Încearcă să faci contracte pe o perioadă cât mai lungă, pentru a avea suficient timp la dispoziţie să îţi recuperezi investiţia. 

Utilităţile – electricitatea, apa, gazele, internetul, cablul TV, serviciile de colectare a deșeurilor. Toate acestea reprezintă cheltuieli lunare. Poţi face însă economii consistente, dacă vei folosi becuri şi instalaţii sanitare cu senzori sau perdele de aer la intrarea în clădire. Vei investi mai mult la început în achiziţii, dar vei recupera pe parcurs, prin reducerea pierderilor. 

Întreţinere şi taxe – vei avea nevoie de câţiva angajaţi de încredere. Instructorii vor fi cei mai importanţi. Cu cât sunt mai carismatici şi buni în meseria pe care o fac, cu atât vei avea mai mulţi clienţi. De asemenea, va trebui să fii foarte atent în privinţa curăţeniei. Dacă nu vrei să angajezi oameni dedicaţi, poţi apela la o firmă specializată. Vei avea taxe şi impozite de plătit, iar un contabil bun îţi va fi de mare ajutor. 

Echipamente – pe lângă aparate, greutăţi, biciclete medicinale, vei fi nevoit să faci şi alte cumpărături. Îţi vor trebui scaune, birouri, calculatoare şi imprimante, coşuri de gunoi, frigidere, prosoape etc. Întocmește lista cu mare atenţie şi încearcă să obţii reduceri de la comercianţi. 

Mici trucuri pentru a avea succes

Înainte de a demara afacerea şi a-ţi deschide sală de fitness, trebuie neapărat să ai un plan de afaceri bine pus la punct. Să ştii exact ce trebuie să faci şi să iei lucrurile pas cu pas. Asigură-te că planul tău de business conţine următoarele puncte: 

  • Cercetarea de piaţă – chiar dacă nu eşti expert în domeniul bodybuildingului, trebuie să ştii foarte bine ce poţi oferi şi cât poţi cere în schimbul serviciilor pe care le oferi. Ce fel de clienţi vei avea? Unii care au nevoie de instructori sau ştiu deja ce au de făcut? Care este concurenţa din zonă? Sunt întrebări la care trebuie să găseşti din timp cele mai bune răspunsuri.
  • Scopul afacerii – trebuie să îţi cunoşti foarte bine concurenţa şi să te întrebi la început de drum ce poţi aduce în plus pentru a avea mai mult succes. Îţi vei putea trasa astfel nişte coordonate pe care să le urmezi, atunci când demarezi noul proiect.
  • Planurile pe termen lung şi pe termen scurt – trebuie să fii pregătit pentru orice, atunci când porneşti la drum. Să-ţi stabileşti nişte obiective pe termen scurt, dar şi altele pe termen lung. Cel mai bine este să le ai notate, pentru a putea monitoriza cât de repede progresele și să bifezi bornele stabilite.
  • Investiţiile – banii vor fi una dintre principalele tale preocupări. Va trebui să înveţi să-i rulezi pentru a avea profit. Dacă te simţi depăşit de situaţie şi nu vrei să apelezi la credite bancare, poţi încerca să găseşti un partener de afaceri. Alege-l însă cu mare atenţie. Este foarte indicat să fiţi pe aceeaşi lungime de undă şi să comunicaţi cât mai bine.

Acestea sunt primele lucruri pe care trebuie să le iei în calcul atunci când decizi să deschizi o sală de fitness. Este o afacere cu potenţial, dar nu foarte uşor de gestionat. 

Sursa foto: unsplash.com/CATHY PHAM

 
 

Urmărește-ne pe Google News