Săracii vor avea ce pune pe masă
Mai mult, iniţiatorii proiectului afirmă că de pe urma acestei măsuri vor avea de câştigat oamenii care nu au bani suficienţi, producătorii şi comercianţii, dar şi bugetul statului.
“Oamenii necăjiţi vor avea pe masă mâncare ieftină, iar producătorii şi comercianţii vor încasa banii pe marfa vândută”, a spus Isăilă.
O campanie cu acelaşi scop se va desfăşura anul viitor la nivel european, pentru ca şi cetăţenii UE să înveţe să utilizeze eficient resursele alimentare şi să nu mai arunce hrana. 2014 va fi anul de luptă împotriva risipei de alimente.
Cornul şi laptele, înlocuite de ciorbă şi friptură?
Cornul şi laptele acordate elevilor ar putea fi înlocuite de o masă caldă, constând în supă, felul doi şi desert, toate în valoare de 10 lei.
Banii ar urma să vină de la bugetul de stat, iar mâncarea ar fi asigurată în sistem catering, acolo unde şcolile sau grădiniţele nu dispun de cantină, susţine iniţiatorul proiectului, deputata Monica Iacob-Ridzi.