Insula se află pe lacul Fundeni

În această arşiţă există totuşi o oază unde oamenii nu s-au perpelit. Culmea, este chiar o zonă din Capitală. Cartierul Ostrov, din sectorul 2, este de fapt o insuliţă situată pe lacul Fundeni. Locul fiind înconjurat de apă, aici este tot timpul mai răcoare cu 5-6 grade Celsius faţă de restul zonelor. Spre bucuria localnicilor, ieri, în timp ce în majoritatea regiunilor din sudul ţării temperaturile erau de aproximativ 40 de grade, în Ostrov se înregistrau “doar” 35 de grade. “Noi nu suferim de cald, nici zilele acestea, dar chiar şi în restul verii, la noi e o temperatură acceptabilă. Doar dacă plecăm de acasă, ne topim”, ne-a declarat Nicolae Creţu (60 de ani), care locuieşte pe strada Crapului, din cartierul Ostrov. Nepoţii lui, Nicolas (10 ani) şi Celina Maria (9 ani), sunt bucuroşi că la ei nu e aşa de cald ca-n alte locuri şi astfel se pot juca toată ziua printre trestiile şi sălciile din jurul casei lor.

De azi încep vijeliile

Instabilitatea atmosferică se va accentua până diseară, treptat, în majoritatea regiunilor şi se va manifesta prin intensificări ale vântului, care trecător vor lua aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice şi, pe arii restrânse, căderi de grindină.

Pe plajă, abia mai aveai loc să te întinzi!

Nu mai puţin de 150.000 de români s-au refugiat, weekendul trecut, pe litoralul Mării Negre. Ca de obicei, plajele din staţiunea Mamaia au fost pline. Dan (foto), 36 de ani, din Slobozia, Ialomiţa, a venit la mare pentru doar câteva zile. “E fain, chiar mi-a plăcut. De câţiva ani vin numai în Mamaia şi este din ce în ce mai bine, plajele sunt întreţinute bine, condiţiile de cazare sunt bune. De ce să mă duc la bulgari, când la noi în ţară avem locuri atât de frumoase?”, ne-a declarat acesta.

Codul roşu se instalează după 44° C.

După codul portocaliu prelungit pentru mai multe zile de meteorologi, lumea s-a temut că ne aşteaptă o alertă de cod roşu. Mai ales că aceasta e deja în vigoare la vecinii noştri bulgari. Meteorologii ne-au explicat însă în ce condiţii se poate ajunge la o astfel de situaţie. “Pentru acest tip de avertizare trebuie să avem peste 42° C mai multe zile la rând. Mai e şi posibilitatea de a avea cod roşu o zi, atunci când se depăşeşte recordul naţional absolut. Adică temperatura din 24 iulie 2007, de 44,3° C”, a mai explicat meteorologul de serviciu de la Administraţia Naţională de Meteorologie.

Nu ignora sfaturile medicului!

Dr. Laurenţiu Luca, directorul Clinicii Puls, te învaţă ce trebuie să faci pentru a te proteja de caniculă:

  • Nu te expune timp îndelungat la soare, între orele 11.00 şi 18.00. Dacă o faci totuşi, protejează- te de razele puternice cu haine deschise la culoare, pălării şi ochelari de soare.
  • Consumă lichide fără a aştepta să apară senzaţia de sete.
  • Mănâncă cât mai multe fructe şi legume proaspete, precum castraveţi, roşii, prune, pepene galben sau roşu, pentru că acestea conţin o cantitate mare de apă.
  • Nu bea alcool, deoarece favorizează deshidratarea şi diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii.

Urmărește-ne pe Google News