Romania are probleme grave cu natalitatea. Dar acest lucru nu are legatura cu viata din de in ce mai stresata, cu poluarea, saracia sau moda. Romanii au probleme cu potenta. Un studiu sec al Institutului National de Statistica arata ca romanii fac multi copii in zonele viticole cu traditie. Iar vinul, se stie, este un afrodiziac natural.
‘In ultimii 17 ani, populatia Romaniei s-a redus in mod accentuat, mai ales prin scaderea natalitatii, asa a declarat saptamana aceasta presedintele Traian Basescu. Astfel, seful statului isi arata ingrijorarea, vizavi de faptul ca in prezent se naste doar un singur copil la o femeie, fata de doi, cat ar fi nevoie pentru a asigura o constanta a numarului populatiei. ‘Romania are nevoie de revizuirea urgenta a politicii demografice. E necesara cresterea calitativa a natalitatii, inclusiv prin combaterea saraciei, a explicat Basescu. Aici se pare ca presedintele a fost gresit informat. Natalitatea nu tine cont de saracie sau bogatie. Din cifrele Institutului National de Statistica rezulta clar ca numarul de copii dintr-o familie de romani este influentat direct de productia de vin din zona in care locuieste. Se stie ca vinul e considerat un puternic stimulent al vietii sexuale, dar pana acum nu s-a studiat legatura dintre acest aspect si natalitate. Iata ca aceasta legatura exista. Din datele culese pana acum, sexualitatea romanilor a inceput sa schioapete din ce in ce mai rau in ultimii ani. S-a dat vina pe stres, poluare, moda etc. pentru a interpreta ceea ce se intampla la noi, prin prisma explicatiilor occidentale despre acest fenomen mondial. Pentru Romania, statisticienii nostri au suprapus harta natalitatii peste harta celor mai productive podgorii si au constatat ca numarul de copii dintr-o familie este influentat pozitiv in zonele viticole cu traditie si negativ in zonele cu mai putini struguri. Mai pe scurt, cei mai multi copii se nasc acolo unde e mai multa vita-de-vie, iar oamenii consuma mai mult vin. Deci la noi nu este vorba de moda, de perceptie sau altceva. Exista o relatie directa intre vin, sexualitate si natalitate.

Potrivit specialistilor, cel mai bine la capitolul natalitate stau judetele: Iasi, cu o natalitate de 12,5 copii la mia de locuitori intr-un an, urmat de judetul Vaslui cu 12 copii la mia de locuitori, Constanta cu 10,9 copii la mia de locuitori si Vrancea cu 10,3 copii. La polul opus cu o natalitate mai scazuta stau judetele: Teleorman cu 7,6 copii la mia de locuitori, Mehedinti cu 8,3 copii, Olt cu 8,3 copii, Hunedoara cu 8,6 si municipiul Bucuresti cu doar 8,5 copii la mia de locuitori. In ceea ce priveste zonele viticole, conduce zona de sud-est – Vrancea, Constanta si zona de nord-est – Iasi, Suceava si Vaslui. Altfel spus, pe o harta a potentei in Romania, cei mai iubareti sunt moldovenii, urmati de ardeleni si dobrogeni. Muntenii si oltenii stau cam slab la acest capitol.
Harta potentei seamana cu harta podgoriilor
‘Putem spune ca in zonele viticole din Romania avem si o natalitate buna. E adevarat ca sunt zone mai putin industrializate, deci inapoiate economic, dar nu cred ca acest lucru e relevant. Sunt judete foarte sarace, cum e Teleormanul, unde natalitatea e foarte mica.  Zona Moldovei, cu cele mai multe podgorii de marca, are natalitatea cea mai ridicata. Harta natalitatii se suprapune pe harta vinului, ne-a declarat Gheorghe Puiu, 54 de ani, sef-serviciu in cadrul Institutului National de Statistica.
Doua pahare cu vin, cel mai bun afrodiziac
Vinul este un bun afrodiziac in combinatie cu alte elemente, precum cuisoarele sau scortisoara. Un pahar sau chiar doua pot produce un interludiu romantic. Vinul relaxeaza si ajuta la stimularea simturilor si automat favorizeaza procreerea. Explicatia consta in caracterul antioxidant al vinului, care imbunatateste circulatia sangelui, inclusiv in zone periferice, cum ar fi penisul. Atentie, insa, o cantitate moderata de bautura poate starni pasiunea, dar consumata in exces poate avea un efect invers, cauzand chiar si impotenta. Inca un aspect important ar fi ca vinul in cantitate mica, baut cumpatat, stopeaza procesul de imbatranire, asigurand o viata mai lunga. In plus, specialistii mai sustin ca ajuta circulatia cardiaca si cerebrala si poate controla si excesul de grasimi din mancaruri.

Rezultate Exit poll alegeri prezidențiale 2024 – turul I – cine intră în turul 2. Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale potrivit BEC!
 

Urmărește-ne pe Google News