“Foarte mult din laptele pe care îl cumpărăm din magazin, de fapt, este făcut din lapte praf, deci nu este lapte natural”, a declarat, ieri, Fuia. Ministrul agriculturii a precizat că viitorul registru al industriilor alimentare, pentru a cărui înfiinţare există un proiect de lege, îi va ajuta pe cumpărători să ştie ce pun pe masă în fiecare zi. Recent, demnitarul a spus că se folosesc în exces saramură, zgârciuri şi şorici la fabricarea mezelurilor.
O metodă des întâlnită
“Noi cumpărăm un amestec din lapte praf reconstituit şi lapte fluid. Mulţi producători fac asta deoarece laptele praf e mai ieftin. Din păcate, el nu este foarte hrănitor, conţinând mai puţini aminoacizi esenţiali ai organismului)”, ne-a declarat profesor dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare.
Uite ce părere au cititorii Libertăţii
- Oana Ionescu (28 ani): “Nu prea mai găseşti prin magazine produse 100% naturale. Mi se pare însă normal să fiu informată în legătură cu procentajul de lapte praf, ca să pot alege ceea ce e mai bun pentru familia mea”.
- Marina Lăstun, 37 de ani: “E bine ceea ce vrea ministrul agriculturii să facă. Nu este corect faţă de consumator să pui lapte praf în laptele care pretinzi că este de vacă, iar pe etichetă să nu menţionezi acest lucru”.
- Anca Gâmfăleanu, 31 de ani: “Nu numai la lapte producătorii folosesc tot felul de înlocuitori pentru a scoate un produs ieftin. Ar fi bine să ştim ce cumpărăm, aşa că ideea cu etichetele e foarte bună”.