Totodată Inspecția Judiciară a mai constatat că acesta nu a respectat îndatorirea de a se abţine, atunci când procurorul ştie că există una din cauzele prevăzute de lege pentru abţinerea sa, într-o cauză.
Discuții intime cu victima
Inspectorii judiciară arată că procurorul, folosind ascendentul funcţiei, a iniţiat şi acceptat, în timpul urmăririi penale cât şi după sesizarea instanţei, derularea de convorbiri neoficiale cu un grad ridicat de intimitate, pe „WhatsApp” şi ,,Facebook”, cu persoana vătămată dintr-un dosar pe care îl instrumenta.
În plus, spun aceștia, procurorul a cerut victimei din cauza sa informaţii privind unii colegi de muncă ai acesteia şi a determinat-o să accepte întâlniri în afara cadrului instituţional.
La aceste întâlniri procurorul a manifestat un comportament indecent şi i-a cerut părții vătămate să întreţină relaţii intime în contextul soluţionării favorabile a cauzei.
Totodată, arată Inspecția, s-a reţinut, în aceste împrejurări, că procurorul a ignorat obligaţia de a se abţine de la instrumentarea dosarului.
Acţiunea disciplinară a fost trimisă Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii care va decide cu privire la răspunderea procurorului în cauză.
Citește și Legea “sinecurilor”. Cum sunt administrate instituţiile statului, fără concurs, prin împuternicire
La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!