Obişnuit să învârtă sute de milioane de euro, să aibă proprietăţi imense şi zeci de limuzine, Ilie Alexandru, “baronul de Bărăgan”, cum îl alintau localnicii, a avut în ultimii ani un trai zbuciumat.

După ce reuşise să ridice un adevărat imperiu la Slobozia, construind pe moşia sa o copie a Turnului Eiffel, din Paris, şi o replică a vilei familiei Ewing, din serialul “Dallas”, în 1997, când număra “saci de bani şi găleţi de dolari”, după cum chiar el mărturisea, a ajuns la închisoare. Au trecut doi ani şi a ieşit sărac, dar hotărât să reintre în afaceri. La scurt timp a ajuns din nou în puşcărie, fiind eliberat anul trecut. Tânjea după avuţia pierdută.

“Suferea enorm. Nu putea să accepte că nu mai are gloria şi banii pe care i-a avut odată. Noi, băieţii mai mari (n.r. – a avut şase copii cu patru neveste), am făcut tot posibilul să-i oferim traiul cu care se obişnuise. După ce a fost eliberat, i-am dat un Touareg, să circule cu el. În timp ce era la volan, a făcut stop cardiorespirator. I-am mulţumit lui Dumnezeu că a fost el teafăr…”, ne-a povestit Ionuţ, băiatul cel mare al celui care a fost numit “JR de România”.

Rudele acestuia infirmă zvonurile potrivit cărora fostul bogătaş ar fi ajuns în ultima perioadă muritor de foame.

“Avea o situaţie bună. Nu ca înainte să ajungă în închisoare, dar se descurca. Îşi deschisese o altă firmă şi, recent, îşi cumpărase o maşină de vreo 70.000 de lei, pe care a plătit-o cu banii jos. Avea destul, dar el tânjea în continuare la avuţia care l-a făcut celebru”, ne-a mărturisit un alt membru al familiei. Trupul lui Ilie Alexandru a fost depus la Catedrala “Înălţarea Domnului” din Slobozia, iar înmormântarea va avea loc astăzi.

Afacerile lui Ilie Alexandru

Unul dintre cei mai bogaţi români din anii 90, Ilie Alexandru a avut numeroase afaceri:
-fabrică de ulei;
-fabrică de mezeluri;
-fabrică de televizoare color;
-lângă Slobozia şi-a construit Parcul de vacanţă Hermes, unde şi-a făcut o vilă, copie fidelă a fermei Southfork din celebrul serial american “Dallas”, dar şi o copie a Turnului Eiffel din Paris, Franţa;
-avea afaceri în agricultură.

A făcut opt ani de puşcărie

În 2001 a fost condamnat la 12 ani de închisoare pentru înşelăciune, evaziune fiscală şi afaceri ilegale cu cereale. A ieşit însă mai devreme cu patru ani, în februarie anul trecut, pentru bună purtare. De numele lui Ilie Alexandru este legat şi falimentul Bancorex, de unde luase un împrumut de 4 miliarde de lei şi 3 milioane de dolari.

Urmărește-ne pe Google News