Întrebat la B1 TV dacă Ilie Bolojan vrea să fie premier, deși până acum șeful CJ Bihor nu a vorbit niciodată public despre acest lucru, Rareş Bogdan a răspuns: „Normal!”.

„Preşedintele Ciucă a vorbit de dânsul, la fel tot leadershipul, eu, Emil Boc şi ceilalţi colegi. Să nu ne grăbim! Prima dată să vedem cum va arăta ziua de 24 (n.red. – 24 noiembrie, primul tur al alegerilor prezidenţiale), când Partidul Naţional Liberal trebuie să-şi mobilizeze activul, militanţii”, a spus Rareş Bogdan.

Întrebat dacă Bolojan, care acum este și președintele PNL Bihor, vrea să fie şi viitorul preşedinte al PNL, în locul lui Nicolae Ciucă, Rareș Bogdan a ocolit răspunsul. „Nu putem spune asta”, a afirmat el.

Numele liberalului Ilie Bolojan a fost vehiculat tot mai des în ultimii 2 ani pentru preluarea șefiei PNL. Însă de fiecare dată când a fost întrebat de presă despre acest subiect, atunci când a venit la ședințele PNL ținute la Parlament, Bolojan a refuzat să răspundă și a trecut printre jurnaliști fără să scoată niciun cuvânt.

În discuțiile private purtate până în vara acestui an, liberalul Bolojan a susținut că nu este interesat „în acest moment” să preia șefia partidului de la Nicolae Ciucă, motivând că prioritară este funcția de președinte al CJ Bihor, au declarat surse din partid pentru Libertatea.

Însă, în octombrie, Bolojan a admis pentru prima dată că se va implica în politica de partid. El a precizat totuși că mai întâi vrea să devină senator la alegerile parlamentare din 1 decembrie, adică să fie mai aproape de politica de la centru.

De asemenea, premierul și președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că, dacă va fi votat președinte, îl vrea pe Ilie Bolojan premier, dar și președinte PNL în locul lui Nicolae Ciucă, cu care nu mai vorbește din octombrie. Și Elena Lasconi, președinta USR, a spus că îl vrea pe Ilie Bolojan premier, dacă va ieși președinte.

Coaliția PSD-PNL nu mai există la nivel politic

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă sunt contracandidați la alegerile prezidențiale din 24 noiembrie. Cei doi nu își mai vorbesc de câteva săptămâni, după ce președintele PNL a anunțat pe 7 octombrie că rupe coaliția cu PSD, deoarece Curtea Constituțională a eliminat-o pe Diana Șoșoacă din cursa pentru prezidențiale, mutare considerată de Ciucă decisă de PSD ca să îl avantajeze pe Ciolacu.

În replică, Ciolacu a spus că a oprit comunicarea instituțională și cu Klaus Iohannis, care îi susține pe liberali, iar dialogul cu Nicolae Ciucă nu mai există, după ce PNL a depus un proiect care să îl ajute pe Iohannis să candideze la parlamentare fără să își mai dea demisia.

Cum arată buletinul de vot pentru alegerile prezidențiale din 24 noiembrie!
 

Urmărește-ne pe Google News