„Prima dată trebuie făcută reforma statului, apoi lucruri mici. E foarte greu să le ceri să facă curat oamenilor când văd murdăria din politică. Eu nu vreau să mă fac de râs. Dacă nu mă țin de cuvânt, trebuie să plec direct din funcție. Toate reformele trebuie făcute în primii ani de la preluarea mandatului, lucrurile neplăcute trebuie făcute din primele luni ale mandatelor, nu ulterior. E vorba de un pacient care în loc să se trateze ajunge la doctor cu întârziere, cu ambulanța, la operație”, a afirmat Bolojan.
„Nu toți colegii rezonează cu toate propunerile, dacă ar fi fost ușor, le-ar fi luat de mai mult timp. Cineva va pierde posturi de conducere”, a continuat el.
Președintele interimar al liberalilor a adăugat că „epoca Iohannis s-a încheiat” și că „partidul va fi condus de președinții lui”, iar „PNL își va lua decizii din interiorul partidului, așa a fost și la Bihor”.
Bolojan a mai spus că nu vrea să fie și el ținta glumelor, cum a fost Rareș Bogdan, fostul prim-vicepreședinte al PNL, care a promis în 2019 desființarea pensiilor speciale în 30 de zile de la intrarea la guvernare, lucru care nu s-a întâmplat.
Cu o zi în urmă, Bolojan a afirmat că PNL va propune în primele 6 luni, prin grupurile parlamentare, patru măsuri principale: reducerea numărului de parlamentari la 300, judecătorii să nu se mai pensioneze la 50 de ani, reducerea cheltuielilor cu demnitarii și reducerea subvențiilor pentru partidele politice.
Bolojan, președinte interimar al PNL, după demisia lui Ciucă
Pe 25 noiembrie, Ilie Bolojan a fost votat președinte interimar al PNL, până la numirea unui nou președinte, după ce Nicolae Ciucă și-a dat demisia. Plecarea lui Ciucă, după rezultatul dezastruos de la alegerile prezidențiale, a dus și la demisia conducerii partidului, inclusiv a lui Rareș Bogdan.
Astfel, Rareș Bogdan, Iulian Dumitrescu și Gheorghe Flutur au fost înlocuiți din funcțiile de prim-vicepreședinți, iar în locul lor au fost numiți interimar Emil Boc (primarul din Cluj-Napoca), Ciprian Ciucu (primarul sectorului 6) și Valeriu Iftime (președintele CJ Botoșani).
Dan Motreanu (președinte PNL Giurgiu) și-a păstrat funcția și a rămas prim-vicepreședinte. Surse liberale au precizat pentru Libertatea că argumentul a fost că Giurgiu este singurul județ în care Nicolae Ciucă a ieșit pe primul loc la alegerile prezidențiale din 24 noiembrie, în primul tur.