Foarte puţini membri cu funcţii de conducere in Partidul Comunist mai activează astăzi pe scena politică din România. Cel mai important dintre ei este preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu. Acesta l-a înlocuit în fruntea statului pe Nicolae Ceauşescu, după Revoluţia din Decembrie 1989.
La sfârşitul anilor 70 a fost primsecretar al Comitetului Judeţean de Partid Iaşi. În această calitate, Ion Iliescu a avut mai multe întâlniri cu Nicolae şi Elena Ceauşescu. Organiza, atunci când cuplul vizita judeţul Iaşi, diferite activităţi, inclusiv de divertisment, precum concursuri de aruncare a cercului. Din 1984, Iliescu intră, până la Revoluţie, într- o perioadă de dizgraţie, nemaifiind de acord cu politicile economice şi sociale promovate de Ceauşescu.
Preşedinte timp de 10 ani
După Revoluţia din 1989, Iliescu devine preşedinte al Frontului Salvării Naţionale, iar în mai 1990, primul preşedinte ales democratic al României. A fost şef al statului în perioadele
A fost primar din 1981 până în 2008
Un alt caz interesant de fost membru cu funcţie în PCR care a ajuns să deţină posturi politice şi după Revoluţia din Decembrie 1989 este cel al lui Neculai Răţoi (foto). Acesta a fost primar al oraşului Paşcani din 1981 până în vara anului 2008. În noiembrie 2009 a fost ales deputat în Colegiul nr. 24 din Iaşi, pe listele PSD.
Mâine în Libertatea: Cum arătau prezentatorii TV din «epoca de aur»