Un grup de opt studenţi aparţinând organizaţiei „Noii golani”, îmbrăcaţi cu geci având tricolorul ţării pe mânecă, insigne cu steagul României şi tricouri inscripţionate „Criminal”, „Vinovat de crimă” şi „Basarabia- pământ românesc”, a venit în faţa biroului lui Iliescu din strada Atena, unde acesta îşi sărbătorea ziua, şi a aprins lumânări, susţinând că gestul este în memoria celor care au murit în Revoluţia din 1989.
Dacă Traian Băsescu a trimis un coş cu trandafiri galbeni pentru sărbătorit, studenţii de la „Noii golani” i-au adus şi ei un cadou fostului şef de stat: un tricou negru pe care este desenată o spânzurătoare de culoare albă sub care stă scris cuvântul „criminal”, ei acuzându-l, astfel, de moartea unor tineri la Revoluţia din 1989. Mai mult, când Iliescu a ieşit în faţa sediului, disputele verbale deja iscate la faţa locului între revoluţionari, protestatari şi paznici s-au înteţit, degenerând în acuzaţii virulente. Tinerii au strigat la Ion Iliescu numindu-l „criminal”, revoluţionarii i-au bruscat pe tineri şi i-au numit „puţoi”, iar „noii golani” susţin că ar fi fost loviţi de oamenii de la pază.
Fostul preşedinte a opinat că persoanele care au creat incidentul de la biroul său de lucru sunt oameni folosiţi ca masă de manevră, care fac mereu scandal. „Sunt oameni lipsiţi de bunul-simţ necesar, sunt aceiaşi scandalagii care au făcut şi la cimitirul Eroilor acelaşi experiment. Sunt trimişi de cineva interesat. Altminteri, este nesimţire. Sunt nişte neruşinaţi şi nişte oameni care, probabil, au fost implicaţi în scene de scandal şi violenţe în anii 1990 şi au rămas cantonaţi în mentalităţile de atunci. Sunt oameni culeşi de pe drumuri şi folosiţi ca masă de manevră”, a declarat Iliescu, calificând incidentul drept „o neruşinare curată”.
Şapte dintre tinerii protestari au fost „săltaţi” de poliţiştii de la Secţia 1 Bucureşti, fiind cercetaţi pentru deranjarea liniştii publice.