Adolescenta de 19 ani care suferea malnutriție a murit în brațele mamei sale, după ce medicii din Venezuela nu au putut să o trateze deoarece spitalul a fost închis din cauza penei uriașe de curent.

Elizabeth Díaz, mama fetei, povestește că a dus-o pe fiica sa la spitalul din orașul Valencia, sâmbătă noaptea, dar a fost respinsă de medicii care i-au spus că nu pot să o trateze pentru că nu au curent și unitatea medicală este închisă.

Femeia a fost trimisă să meargă la un alt spital din Las Lomas, unde i s-a spus că fiica sa care avea paralizie cerebrală va primi îngrijirile necesare.

Și la sosirea la cel de-al doilea spital, mamei i s-a spus că nu poate fi primită din cauză că generatorul de curent a căzut și nu aveau energie.

Potrivit lui Díaz, fiica sa a făcut mai multe convulsii înainte ca trupul ei să cedeze și să moară câteva minute mai târziu.

Femeia a fost obligată să ducă trupul fiicei sale la morgă, umblând cu ea în brațe pe străzile întunecate ale orașului. Dar după ce a lăsat-o acolo, din cauza situației economice precare, mamei nu i s-a permis să recupereze corpul fiicei sale pentru a o înmormânta așa cum se cuvine.

Știrile despre moartea bruscă a adolescentei, dar și imaginile care arată cât de slabă putea fi fata înainte să moară, au devenit virale, fiind considerate imaginea perfectă a crizei prin care trece țara în acest moment.

Președintele Nicolas Maduro, însă, dă vina pe Statele Unite, acuzând Washingtonul că a sabotat barajul hidroelectric Guri din statul Bolivar și din acest motiv peste jumătate din țară este în beznă.

Maduro a declarat că a luat măsuri pentru a asigura distribuirea de alimente și apă spitalelor și altor locuri care au nevoie urgentă.

Foto: Twitter/Heberlizeth González


Citește și: Trei frați pompieri și grădina lor zoologică! Au transformat curtea casei părintești într-un adăpost pentru animale


 

Urmărește-ne pe Google News