Imaginea cu un copil de 7 ani, pe care îl cheamă Cosmin, a provocat mii de reacții, toate pozitive. Copilul a decis să dea o mână de ajutor celor care au curățat școala, instituția de învățământ fiind acoperită cu nămol și inundată după ploile care au produs pagube semnificative.

Cosmin a primit admirația unei țări întregi la doar 7 ani

Dediu Anca, o profesoară de la Colegiul Național Costache Negri, din comuna Cudalbi, a făcut imaginea publică. „El e Cosmin. Are 7 ani și a vrut să ajute!”, este mesajul care a însoțit imaginea.

„Impresionant!”, „Dragul de el! Cinste lui!”, „Cel mai frumos gest văzut în această perioadă”, „Este un model pentru toți copiii”, „Jos pălăria pentru tine, copil frumos!”, „Cred că e cea mai bună lecție de viață pe care un copil o poate oferi”, au fost doar câteva dintre reacțiile românilor la gestul făcut de Cosmin.

Situația în județul Galați este sinonimă cu dezastrul

Inundațiile devastatoare din Galați au lăsat în urmă un bilanț tragic. Conform autorităților, cel puțin 7 persoane și-au pierdut viața, iar zeci de mii de oameni au fost afectați de furia apelor.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 6

Viiturile au distrus totul în calea lor. Furia naturii a fost atât de mare, încât inundațiile au rupt în două o cale ferată. Recoltele au fost distruse, iar animalele din curțile oamenilor au căzut victime potopului.

Ministerul Sănătății a decis să trimită 20.000 de doze de vaccin antitetanos în zonele devastate, acestea fiind în pericol să devină focar al unei epidemii. Guvernul a decis să acorde ajutoare de 100 de milioane de lei sinistraților, câte 10.000 de lei pentru fiecare gospodărie afectată. Familiile îndoliate vor primi încă 10.000 de lei.

Comisia Europeană a decis să vine în sprijinul țărilor din Europa Centrală și de Est. Astfel, o să ofere bani tuturor țărilor afectate de ciclonul Boris.

Urmărește-ne pe Google News