Garda de Coastă a SUA a publicat o nouă imagine a vehiculului, în care se vede cum submersibilului Titan i-a căzut cupola după o scufundare. Evenimentul a avut loc în 2021. Apariția noii imagini se adaugă la dosarul de probleme descoperite în cazul „Titan”.

Feed Hagen, care a fost la bordul submersibilului Titan în 2021, la incidentul cuprins în imaginile oferite de Garda de Coastă a SUA, a oferit detalii despre coșmarul trăit.

„Forța care a lovit puntea a fost… practic a tăiat mai multe șuruburi, care au acționat ca niște gloanțe. Și capacul de titan a căzut.”, a explicat el.

Evenimentul nu i-a speriat pe organizatori, ci doar i-a determinat să instaleze 18 șuruburi pe cupolă pentru viitoarele expediții.

Hagen a explicat că defecțiunea din 2021 a reprezentat o problemă majoră, diferită față de celelalte la care a fost martor în timpul scufundărilor organizate de OceanGate.

Sursa Foto: Facebook / U.S. Guard Coast

Un alt episod necunoscut publicului larg până de curând s-a petrecut în 2022, când propulsorul s-a defectat la atingerea fundului mării și echipajul nu a putut naviga. La întoarcerea la suprafață, Hagen a spus că au auzit un „bubuit”.

Steven Ross, un om de știință marin și participant al misiunilor Titan pe fundul Oceanului, a susținut că Garda de Coastă a SUA nu a inspectat Titanul în 2021, 2022 sau 2023.

El a depus mărturie despre două incidente din timpul expedițiilor din 2022, spunând că s-a auzit o bubuitură puternică în timpul scufundării la care face referire și Hagen, iar echipajul submersibilului a discutat despre o „explozie”.

Urmărește-ne pe Google News