Fotografia a fost înscrisă de Cătălin Urdoi (foto) la categoria „Landscape”. Fotograful din Rădăuți a declarat, pentru Monitorul de Suceava, că „în rubrica de wallpapers, unde a fost selecţionată fotografia, sunt adunate cadrele prefinaliste din care se vor juriza cele câștigătoare”.
Imaginea surprinsă de fotograful sucevean în Munții Rarău a fost realizată în „dimineaţa zilei de 8 octombrie, o dimineaţă rece și umedă”.
„Am urcat pe Rarău, alături de alţi câţiva fotografi, fiind ușor dezamăgit de condiţiile meteo vitrege pe care le-am găsit acolo, ceaţa densă și frigul năpraznic descurajându-mă la început. Răbdarea mi-a fost răsplătită când la un moment dat ceaţa s-a retras, dezvăluind Pietrele Doamnei, moment în care atmosfera a căpătat o aură magică. Acesta a fost momentul când am surprins cadrul.”, a povestit fotograful Cătălin Urdoi.
Cadrul cu Pietrele Doamnei în ceaţă a fost publicat de „National Geographic” și s-a numărat printre preferințele editorilor pentru săptămâna a cincea din cadrul unui concurs.
Competiția organizată de National Geographic este structurată pe patru categorii: Wildlife (viață sălbatică), Landscape (peisaje), Aerials (fotografie aeriană) și Underwater (fotografie subacvatică).
Artistul din Rădăuți spune că vrea să promoveze Bucovina prin fotografiile pe care le realizează.
„Este datoria noastră să ne promovăm ţinuturile de poveste în care trăim și să le facem recunoscute la nivel înalt prin prisma fotografiei. Selectarea acestui cadru reprezintă o reușită, și nu doar una personală, ci și o reușită a fotografiei românești de care sunt atât de mândru”, a spus Cătălin Urdoi.
O fotografie realizată de Cătălin Urdoi a fost publicată în anuarul National Geographic – 2015, o colecţie a celor mai spectaculoase fotografii selectate de editorii publicaţiei şi reunite, în acest an, sub genericul „Stunning Photos” (Fotografii uimitoare). Fotografia prezenta interiorul sărăcăcios al unei case de romi din comuna Voitinel şi surprindea o fetiţă aşezată pe o pernă înfundată într-un fotoliu amplasat în dreptul unei ferestre.
Citește și EXCLUSIV | Document oficial: Bucureştiul va rămâne fără apă caldă şi căldură în cel mult 5 ani