Procurorii DNA au cerut ridicarea imunității pentru a putea perchezitiona cabinetul de medic chirurg de la Spitalul din Huși al doctorului Nelu Tătaru.

În cabinet, bănuiesc anchetatorii, fostul ministru al sănătăți, ar fi primit 57 de șpăgi de la pacienți pe care i-a operat sau cărora le-a prescris rețete.

Pe lângă bani, medicul ar fi primit și diferite produse alimentare, cum ar fi ouă și găini.

Primele imagini cu Nelu Tătaru având bani pe biroul din cabinetul medical. FOTO: DNA

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, vineri, că solicită aviz de la Camera Deputaţilor pentru încuviinţarea percheziţiei informatice şi domiciliare în dosarul fostului ministru al sănătăţii, Nelu Tătaru.

„Procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a transmis procurorului general al P.Î.C.C.J. referatul şi copia dosarului penal (10 volume) întocmite de procurorul din cadrul Serviciul Teritorial Iaşi, pentru a fi înaintate ministrului Justiţiei, astfel încât acesta să solicite Camerei Deputaţilor (…) încuviinţarea percheziţiei informatice şi domiciliare”, se arată în comunicatul DNA, transmis, vineri, presei.

Primele imagini cu Nelu Tătaru având bani pe biroul din cabinetul medical. FOTO: DNA

În cazul membrilor Parlamentului, perchezițiile sunt condiționate de votul plenului Camerei din care face parte parlamentarul respectiv.

Cererea de ridicare a imunității va fi trimisă Camerei Deputaților, care conform procedurii ajunge în Biroul Permanent, este trimisă Comisiei juridice pentru raport și apoi supusă votului în plen.

Fostul ministru al sănătăţii a fost demis de la conducerea PNL Vaslui, prin decizia Biroului Politic Naţional al partidului, la propunerea preşedintelui Nicolae Ciucă.

Ce acuzații i se aduc

Fostul ministru al sănătății, Nelu Tătaru, a fost pus joi sub urmărire penală de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA). El este cercetat pentru luare de mită în formă continuată de 57 de ori.

El ar fi primit ca mită, în decurs de trei luni, sume de bani între 100 şi 500 de lei, precum şi alimente, de la 45 de persoane, conform DNA.

Urmărește-ne pe Google News