Pe 3 septembrie, Marcel Ciolacu a spus la România TV: „Sunt două categorii mari, unde iarăși, cei care urlă acum cu nesimțire, fiindcă nu pot să le spun altfel, vorbim de polițiști și de militari, de la MAPN, pe care i-au încadrat la un moment dat la pensii speciale, pentru că Ceaușescu așa a gândit, ca ei să nu aibă contribuții la pensii, în schimb viitorul este în funcție de contribuția fiecăruia la sistemul de pensii”.

Clipul original este mai jos:

Vineri, 6 septembrie, Ciolacu a spus la Sibiu că pe net circulă o ştire falsă în care apare o declaraţie a sa trunchiată și că vorbele i-au fost scoase din context.

„Încep cu o știre care este mai nou pe zona social media și pe anumite grupuri de pensionari militari. Nu de mult, am fost la o televiziune centrală şi mi s-a decupat din ceea ce am spus, ca pe urmă să se facă un filmuleţ, să fie transmis cu un neadevăr total. Eu m-am referit foarte clar, dar fără să nominalizez, fiindcă așa mi-a plăcut întotdeauna, dar, dacă sunt nevoit, nu am o problemă. M-am referit la nişte nesimţiţi (n.red. cu referire la USR) care în acest moment apar în spaţiul public, după ce ei au trecut în PNRR faptul că pensiile militarilor şi ale poliţiştilor sunt pensii speciale. Şi tot aceiaşi nesimţiţi au trecut în PNRR acel celebru parcă 9,4%, ceea ce ar fi dus ca pensiile să nu se mărească în următorii 50 de ani”, a afirmat premierul.

El a adăugat că în secvențele video care circulă pe net „s-a tăiat din emisiunea de televiziune şi s-a transmis că eu am făcut nesimţiţi pensionarii militari”.

„Vreau să vă reamintesc, tatăl meu, Dumnezeu să-l ierte, era pensionar militar, şi că eu sunt împotriva lor. Eu înţeleg campania electorală şi am ficat pentru această campanie electorală, n-am nicio problemă, dar să fii şi ipocrit şi nesimţit şi să mai manipulezi şi tăind dintr-o emisiune părţi astfel încât să trunchiezi adevărul şi ceea ce am spus eu, e o diferenţă mare”, a conchis premierul.

Clipul despre care Ciolacu a spus că a fost tăiat:

Urmărește-ne pe Google News