De asemenea, sâmbătă, 23 sepptembrie a nins în Banat, în Munţii Ţarcu, din judeţul Caraş-Severin, acolo unde stratul de zăpadă a atins 3 centimetri după ce miercuri noapte temperaturile au coborât sub zero grade.
Imagini cu zăpada din Bucegi, din septembrie
E zăpadă şi pe alte creste ale Bucegilor. Pe alocuri, s-au aşternut câţiva centimetri de omăt. Din cauza vântului puternic, temperatura resimţită e chiar şi de minus 5 grade Celsius. Un video filmat de salvamontişti arată atmosfera de pe Platoul Bucegilor. Salvamontiştii îi sfătuiesc pe turişti să ia în calcul condiţiile mete înainte de a porni pe traseele montane de altitudine din Bucegi, potrivit observator.tv.
Meeteorologii spun că, în continuare, la munte, la peste 2000 de metri altitudine, se vor înregistra lapoviţă şi ninsoare. În restul ţării temperaturile vor scădea, iar în multe zone va ploua. Prognoza meteo pentru octombrie, noiembrie și decembrie. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) informează că vremea, în următoarele trei luni, se va încadra, în general, în limitele normale ale perioadei.
Toma Petcu, Ministrul Energiei, a declarat, sâmbătă, la Alba Iulia, că autorităţile sunt pregătite pentru perioada de iarnă, chiar dacă va fi mai frig decât anul trecut. Ministrul Energiei a spus, într-o conferinţă de presă, că pentru prima dată în ultimii ani programul de iarnă va fi aprobat în luna septembrie și că autoritățile au mers pe un scenariu mult mai negativ.
Citește și
Ce se întâmplă în cazul în care Coreea de Nord testează o bombă cu hidrogen deasupra Pacificului
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro