Filmul intrat în posesia Libertății arată mai mulți polițiști, unii în civil, alții în uniforme de trupe speciale.

Forțele de ordine au împresurat câțiva bărbați, care stau la pământ, cu fața în jos, mâinile la spate. Nici unul dintre cei somați și culcați nu mișcă, dar cu toate acestea cel puțin unul dintre ei este lovit și strigă de durere.

”Erați tari în gură, făceați live-uri”, le zice polițistul. 

”Stați dracu acasă! Stați acasă, f… în g… să vă f..”, se aude cum spune polițistul, în același timp cu zgomotul loviturilor și cu strigătele celui bătut.

La scenele violente, în care și din ceea ce spun și din ceea ce fac polițiștii se răzbună pentru un neclar episod anterior, asistă fără să intervină și doi bărbați în uniformă, cu arme automate atârnate de spate. 

Mai multe posturi de televiziune, printre care Realitatea Plus și România TV, au oferit informația că bărbatul care a lovit este șeful Poliției din Bolintin-Vale și că este cercetat penal.

El nu a fost singurul care a lovit, din imagini se vede cum alți polițiști se plimbă printre cei culcați și îi lovesc cu bastoanele negre.

Dosar penal pentru purtare abuzivă

Contactați de Libertatea, polițiștii de la IPJ Giurgiu au declarat că au deschis o anchetă în acest caz.

„Cu privire la modul de intervenție al polițiștilor la evenimentul din 18 aprilie a fost întocmit un dosar penal pentru purtare abuzivă, cercetările fiind preluate de către unitatea de Parchet competentă. Nu pot să dau mai multe detalii pentru că este o anchetă în curs. Vor fi luate măsurile legale care se impun. Sesizarea a fost depusă de un cetățean cu privire la scandalul din ziua respectivă între două familii”, a declarat Emanuela Sârbu, purtătorul de cuvânt al IPJ Giurgiu.

Șeful Poliției din Bolintin Vale nu a fost suspendat din funcție după deschiderea dosarului penal.

Urmărește-ne pe Google News