Lumea teatrului și a filmului românesc este în doliu. Mircea Diaconu, unul dintre cei mai mari actori ai României, s-a stins din viață la vârsta de 74 de ani, după o luptă grea cu cancerul de colon. Soția sa, Diana Lupescu, a confirmat tragica veste sâmbătă, 14 decembrie. Actorul urma să împlinească 75 de ani chiar în Ajunul Crăciunului.
Trupul neînsuflețit al regretatului artist a fost depus astăzi, la ora 11:00, în foaierul Teatrului Nottara, un loc cu o însemnătate aparte pentru cariera sa. Cei care doresc să îi aducă un ultim omagiu pot veni până la ora 16:00.
Diana Lupescu nu se dezlipește de sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Mircea Diaconu. Puțin mai retrasă, fiica regretatului actor este vizibil afectată moartea tatălui ei. Rodica Mandache a venit să își ia rămas bun de la regretatul actor.
Când va fi înmormântat Mircea Diaconu
Mircea Diaconu va fi înmormântat marți, 17 decembrie, la cimitirul din Săftica, într-un cadru restrâns, conform dorinței familiei. Prin această ceremonie intimă, cei apropiați îi vor spune adio omului care a fost nu doar un mare artist, ci și un soț, tată și prieten devotat.
Dorel Vișan: „Când se va termina cu noi toți, atunci se va vedea în ce cădere intelectuală și culturală este România”
Dorel Vișan, un alt nume marcant al teatrului românesc, a declarat cu tristețe că regretă moartea colegului său de breaslă, Mircea Diaconu.
„Am numeroase amintiri cu Mircea Diaconu, de pe platourile de filmare. E foarte trist, el este printre sunt ultimii mohicani ai cinematografiei românești, care pleacă. Când se va termina cu noi toți, atunci se va vedea în ce cădere intelectuală și culturală este România.
De ce ne mor marii actori? Artiștii deosebiți, care au creat ceva, în perioada de glorie a cinematografiei din România, au intrat într-un fel de stres, nu mai au în prezent niciun fel de considerație, intră într-o stare care îi nimicește, care nu le mai dă perspectivă de viață. Marii artiști se duc și nimeni nu mai spune un cuvânt despre ei. Este o degradare a culturii și cinematografiei românești și ceea ce e frumos dispare”, a declarat Dorel Vișan pentru Click!.
Video: Asfalt Tango (1996), regizor Nae Caranfil
Sursa: Youtube / Telecinemateca la tine acasa
FOTO: Dumitru Angelescu