Bărbatul cu piciorul amputat a fost transformat într-un simbol al protestelor de la Ploiești față de ordonanța de guvern privind grațierea și modificarea Codului Penal. În noaptea de joi spre vineri, Olimpius Pîrvulescu a venit din Bătești, un sat situat la aproape 35 de kilometri de Ploiești, pentru că a vrut neapărat să-și exprime nemulțumirea.
„Să știți că sunt un om normal. Din păcate nu am putut să fiu alături de protestatari până la capăt. Motivația mea este nesimțirea de care dă dovadă clasa politică”, a spus Olimpius Pîrvulescu, pentru observatorulph.ro.
Olimpius Pîrvulescu a mers în cârje aproape cinci kilometri, la minus 5 grade Celsius. Nu a mai participat până acum la astfel de manifestații, dar spune că a ieșit în stradă pentru ca Ștefania, fiica sa de cinci ani, să aibă un viitor mai bun.
Bărbatul, în vârstă de 42 de ani, a povestit că și-a pierdut piciorul în timp ce făcea armata la Marină. Soarta a făcut să ajungă prea târziu la spital „din cauza sarcinilor militare”, după cum el însuși mărturisește.
„După 6 luni de travaliu prin spitalele din București, mi-au amputat piciorul. Bucureștiul a fost ultima șansă…. Din păcate tumoarea se extinsese prea rapid”, a explicat Olimpius despre cum și-a pierdut piciorul.
Olimpius Pîrvulescu a vrut, prin gestul său să-și exprime nemulțumirea față de cele mai recente decizii ale guvernanților.
„Dacă realizează că prin ceea ce face șterge 2.000 de ani de istorie și sute de ani de luptă împotriva hoției”, a menționat bărbatul.
Imagini de la proteste: La Cluj, zeci de mămici și copilași, în stradă
Zeci de mămici au venit, vineri, în Piața Unirii din Cluj-Napoca, însoțite de copii mici, unele chiar și cu cărucioare, pentru a protesta față de ordonanța de urgență pentru modificarea Codului penal și a Codului de procedură penală, informează Agerpres.ro.
Femeile au spus că au ieșit să protesteze „în tura de dimineață” față de oamenii care au manifestat în marile orașe ale României.
„Îi susținem, astfel, pe soții noștri. Refuzăm acest abuz, această OUG care nu trebuie să rămână. Nu dorim ca țara noastră să fie bazată pe legi care promovează corupția și îi scapă pe cei care au săvârșit fapte ilegale. Ar fi un exemplu nepotrivit pentru copiii noștri și nu dorim să îi creștem în această conjunctură”, a spus una dintre mămici.
Unele dintre mame au pus că au participat și la protestele de seară, chiar dacă asta înseamnă ca micuții să îndure frigul pătrunzător.
„Am tot fost intimidate în ultimele zile pentru că am ieșit la proteste. S-a reproșat faptul că ne ținem copiii în frig. Or copiii trebuie să iasă afară, îi ținem în marsupii care rezistă la minus 15 grade. Vrem și noi abrogarea OUG privind Codurile și un viitor mai bun pentru copiii noștri’, a spus Nina Stănică, organizatoarea protestului, și mama unui băiețel de câteva luni.
Doar 15 oameni au ieșit în stradă în Târgu Ocna
O manifestație, ce-i drept mai timidă, a avut loc și în Târgu Ocna, județul Bacău. În acest oraș, 15 oameni s-au adunat în fața Primăriei, unde au afișat pancarte cu mesaje împotriva Guvernului.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro