Imagini filmate de sus via Patriarhia Română, Dan Coțcaru

Până duminică seară, aproximativ 160.000 de pelerini se închinaseră la moaştele de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, în timp ce la rând erau alte câteva zeci de mii de oameni.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 12

Deși pelerinajul a început încă de marțea trecută, pe 8 octombrie, iar sărbătoarea este pe 14 octombrie, pelerinii veniți din toate colțurile țării au făcut ca timpul de așteptare să treacă de 20 de ore.

Oamenii spun că, în drumul spre moaștele Sfintei Parascheva, se roagă pentru pace, putere, liniște, sănătate și o viață mai bună. Și majoritatea candidaţilor la alegerile prezidențiale au anunțat că participă luni la Sfânta Liturghie şi Sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi.

Printre ei se numără liderul PSD, premierul Marcel Ciolacu, şi liderul PNL, preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă. Şi candidatul independent Mircea Geoană a anunţat că va participa la Sfânta Liturghie. Tot luni, vor mai fi prezenţi la slujba de la Catedrala Mitropolitană Elena Lasconi (USR), Ludovic Orban (Forţa Dreptei) şi Cristian Diaconescu (independent).

Urmărește-ne pe Google News