„Vă rog frumos, faceți cât mai multe sesizări, poate mai are o șansă! Era lihnit de foame, a mâncat aproape o pâine întreagă. Cauza: doi masculi într-un țarc”, a scris cineva pe grupul de Facebook Protecția Animalelor Timiș.
Postarea a atras o mulțime de comentarii. Oamenii au făcut mai multe sesizări la Primăria Timișoara, care are în subordine Grădina Zoologică, dar și la 113 – Poliția Animalelor. Un utilizator de Facebook susține că „explicația angajaților este că se bate cu celălalt căprior”.
Niciun animal nu merită să stea acolo, locul ăla ar trebui închis, acolo sunt duse animalele să fie chinuite, înfometate (…). Asta nu e de ieri, de azi, e de ani de zile, de ani de zile aud povești cu veterinarul care nu se ocupă de animale, cu îngrijitori cărora nu le pasă, cu oameni ce ar trebui să răspundă de acest loc și nu sunt de găsit.
Utilizator Facebook:
Zoo Timișoara: Are probleme digestive
Explicația celor de la Zoo Timișoara este că mamiferul e bolnav și că refuză să mănânce de vreo două săptămâni. Nu au vrut să-l scoată din țarc pentru că s-au temut că nu va mai fi primit înapoi de celelalte animale.
„Avem un mascul de cerb care de vreo două săptămâni are probleme digestive. Ideea este că nu mănâncă, a avut diaree, a fost mult mai rău. Noi am zis că o să și moară la un moment dat. De scos, nu l-am scos din grup, cumva e un stres și pentru animal dacă-l scoatem din grup, pentru că e obișnuit cu restul animalelor. Apoi, dacă vrem să-l introducem iar, există riscul să nu îl mai accepte animalele, îl bat, îl țin la distanță”, a declarat Călin Călămar, administratorul Grădinii Zoologice Timișoara.
În țarc sunt șapte sau opt ciute, iar cei de la Zoo recunosc că sunt doi masculi.
Este adevărat că sunt doi masculi, până acum au conviețuit bine. Cel bolnav are maximum un an. Cerbul mare este lider, dacă îl vede bolnav pe altul este adevărat că vrea să-l elimine, că dacă ar fi în sălbăticie ar încetini turma. Este verificat permanent, dar nu consumă hrană, noi îi facem tratament.
Administratorul Zoo Timișoara:
Până la urmă, conducerea Grădinii Zoologice a decis să izoleze mamiferul, în speranța că acesta își va reveni: „Noi vrem să-l salvăm, îl vom izola, îl vom muta într-o boxă, nu avem ce să facem”.
Zoo Timișoara este aceeași grădină zoologică unde, la finalul lunii septembrie, toți cangurii au fost uciși de câini vagabonzi care au pătruns noaptea în incintă.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro