Locul a fost găsit cu ajutorul unui satelit care analizează poluarea mării, în zonă fiind observate urme de combustibil. Imaginile au fost publicate de consilierul ministrului afacerilor interne al Ucrainei, Anton Gerashchenko.
Presumably, a place where the cruiser „#Moskva” sank
— NEXTA (@nexta_tv) April 24, 2022
The site was found by satellite radar based on analysis of sea pollution (fuels&oils) that cover surface of sea above crash site.
Images was published by Advisor to Minister of Internal Affairs of #Ukraine Anton Gerashchenko. pic.twitter.com/5bUlOdvID8
Armata ucraineană a anunțat că a atacat crucișătorul rus Moskva cu sistemul de rachete antinavă „Neptun”, pe 14 aprilie. Moscova neagă însă și susține că nava s-a scufundat, dar în urma unui incendiu care a izbucnit la bord.
Totodată, Moscova neagă că au fost victime, în timp ce mai mulți părinți au mărturisit că nu își găsesc copiii. Recent, ministrul rus al apărării a anunțat că o persoană care se afla la bordul navei Moskva a murit și alte 27 sunt date dispărute. Un bilanț publicat din greșeală în presa rusă și șters ulterior ridică numărul morților la 116 și cel al dispăruților – la 100.
Pentru a investiga scufundarea crucișătorului Moskva, Rusia a trimis o navă de salvare construită în urmă cu 110 ani, numită Kommuna.
Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina, declanșat de Rusia